#WKC2019: topkorfbal, IKF-congres en -vergadering

Donderdag om 11.00 uur start voor TeamNL Korfbal het IKF World Korfball Championship 2019 in Durban (Zuid-Afrika). Aan dit - elfde - WK doen voor het eerst twintig landen mee. Na een intensieve voorbereiding op Papendal strijdt de selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer in Afrika voor z’n tiende wereldtitel. Het toernooi is ook een kwalificatiemoment voor de World Games 2021 in Birmingham (VS).

Het KNKV wenst de staf en selectie van TeamNL Korfbal veel succes bij de jacht op de wereldtitel.

Mis niets van het #WKC2019
Op korfbal.nl staat sinds vandaag een WK-pagina, met: de WK-selectie, het programma, de profielen van alle deelnemende landen, streams, uitslagen, statistieken, wedstrijdverslagen en een media-overzicht. Deze pagina vind je hier.

Ook op de social mediakanalen van korfbal.nl (Instagram, Facebook, Twitter) komt het WK uitvoerig voor het voetlicht. TeamNL Korfbal is zelf ook te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Congres en vergadering Internationale Korfbal Federatie (IKF)
Namens het KNKV reizen voorzitter Rob Meijer en directeur Kees Rodenburg in de tweede toernooiweek naar Zuid-Afrika af. Zij zijn aanwezig bij het IKF Korfball World Congress (7 en 8 augustus) en de IKF General Meeting 2019 (9 augustus).

Tijdens het IKF-congres presenteren Chinees Taipei, Tsjechië en Nederland hun bid voor het WK in 2023. De uitkomst hiervan wordt vervolgens bekend gemaakt op de IKF-vergadering. Tijdens die vergadering wordt ook de voordracht van Anita Derks (bestuurslid KNKV) voor het hoofdbestuur van de IKF besproken en – indien akoord – goedgekeurd.

Datum: 31 juli 2019 uur

IKF TeamNL Korfbal