WK korfbal 2027 in Nederland

Het WK korfbal 2027 wordt in Nederland gehouden. Dat heeft de Internationale Korfbalfederatie (IKF) vrijdag bekendgemaakt in Durban, waar het WK aan de laatste wedstrijden toe is. Het eerstvolgende WK (2023) is toegewezen aan Chinees Taipei.

Samen met Chinees Taipei en Tsjechië had het KNKV een bid ingediend voor het IKF World Korfball Championship 2023. Dit gaat dus naar de Aziaten, die net als Nederland met een sterk plan kwamen. Met deze dubbele toewijzing ‘beloont de IKF beide uitstekende bids en creëert het een helder pad voor het komende decennium’, aldus de IKF in een korte verklaring. Een mooi en verdiend resultaat voor Chinees Taipei, dat vrijdag met de nationale ploeg tegen België op een haar na de WK-finale miste. Nederland krijgt het WK in 2027, Tsjechië het EK in 2022. Nederland organiseerde driemaal eerder het WK: in 1978, 1987 en 2003.

Derks in hoofdbestuur en prijs voor Beste event
De bekendmaking vond plaats tijdens de IKF General Meeting. Tijdens die vergadering werd Anita Derks verkozen in het bestuur van de internationale federatie. Daarin hebben ook de Nederlanders Jan Fransoo (voorzitter, herkozen) en Gert Dijkstra (gedelegeerde zonder stemrecht) zitting. Frans Walvis nam tijdens de ledenvergadering afscheid van het bestuur.

Verder kreeg het KNKV de prijs voor ‘Beste event’ met het IKF Open European Beach Korfball Championship 2017 in The Hague Beach Stadium in Scheveningen. Woensdag en donderdag waren Meijer, Rodenburg en Derks aanwezig bij het IKF Korfball World Congress.

Een uitgebreide toelichting van Meijer en Rodenburg op Korfbal.nl, hét platform voor korfbalfans.

Datum: 9 augustus 2019 uur

IKF IKF World Korfball Championship