WION ontvangt Koreaanse cameraploeg

Woensdag 19 juni j.l. heeft korfbalverenigng  WION weer een internationaal bezoek gehad. Een cameraploeg van de Korean international Broadcasting System (KBS).  

Deze organisatie  wilde graag meer weten over hoe senioren hier in Nederland kunnen sporten. In Korea worden senioren namelijk behoorlijk geweerd bij sportclubs en verenigingen, met als voornaamste reden dat men senioren daar als een risicogroep ziet.                    Uiteraard was men bij WION hiervoor aan het juiste adres. Bij alle sporten en activiteiten die RKC WION aanbiedt is voldoende ruimte en aandacht voor sportende senioren.

Met Chaereen Kong, de Rotterdamse contactpersoon, was afgesproken dat tijdens de wekelijkse bijeenkomst van Senioren Sportief opnamen en interviews voor een reportage gemaakt konden worden. De leden van Senioren Sportief hadden hun volledige medewerking toegezegd. Met als resultaat dat wij niet alleen een prima beeld hebben gegeven van hoe senioren binnen WION kunnen sporten, maar ook hoe het sociale element een belangrijk onderdeel vormt van de trainingen. De training werd afgesloten met een groepsfoto, waarna nog een korte presentatie is gegeven over WION. Wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan.

Kortom, een zeer geslaagde ochtend. De Koreaanse delegatie was zeer enthousiast over zowel de ontvangst als de wijze waarop senioren sport binnen WION mogelijk is. Binnenkort zullen we een link ter beschikking krijgen waarmee we het resultaat kunnen bekijken.

Eind 2017 hebben we bij WION al een delegatie van de organisatie van de Paralympics 2020 uit Tokio op bezoek gehad. Zij wilden toen graag zien en horen hoe de integratie van het G-korfbal bij WION een groot succes is geworden. Fijn dat WION deze voorbeeldfunctie mag en kan vervullen.

 

Datum: 27 juni 2019 uur

District Zuid-West