Wil jij jezelf verder ontwikkelen bij een RTC?

Elk jaar krijgen de verenigingen de mogelijkheid om hun talenten aan te melden voor het RTC-programma (Regionaal Talenten Centrum). Dit programma loopt van januari tot januari. De verenigingen hebben inmiddels hun opgave gedaan. Heeft jouw vereniging jou niet opgegeven maar wil je wel graag laten zien wat je kunt en uitkomen voor een RTC-team? Meld jezelf aan!

Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hogere niveaus en eventueel nationale selecties. Jaarlijks worden hiervoor per categorie RTC-selectieteams geformeerd met talentvolle korfballers die naast de trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij het RTC volgen.

In dit programma gaan zij de uitdaging aan met andere talenten om zich technisch en tactisch verder te ontwikkelen. Het RTC-programma vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van het KNKV. Er wordt samengewerkt met regionale werkgroepen (RTC-werkgroepen).

Ben je niet aangemeld? Meld jezelf aan
Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, hebben hiervan een bericht ontvangen. Heb jij geen bericht ontvangen? Dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door jouw vereniging. Wil je toch deelnemen aan de selectieavonden voor het RTC-programma van U15, U17 of U19? Je kunt jezelf hiervoor aanmelden via dit formulier. Aanmelden kan tot en met 13 november 2019. 

Leeftijdsgrens 2020
Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 1 januari aangehouden. Dat betekent dat gekeken wordt naar het geboortejaar.

Voor het jaar 2020 gelden onderstaande leeftijdsgrenzen:

  • RTC U19 - geboren in 2002 of 2003
  • RTC U17 - geboren in 2004 of 2005
  • RTC U15 - geboren in 2006 of 2007

Wat wordt er van een geselecteerde verwacht? 
Korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie, gaan de verplichting aan om minimaal tweewekelijks te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen (onder andere op Koningsdag of Hemelvaartsdag, in de herfstvakantie en in de kerstvakantie). In de zomer is er een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk ook verplichte bijeenkomsten, over onder andere anti-doping en lifestyle.

Eigen bijdrage
Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt € 75,- (U15) of €125,- (U17/U19) per seizoen. Het KNKV stuurt hiervoor in de loop van het jaar een via e-mail een betalingslink. Als het traject niet afgemaakt wordt vindt er geen restitutie plaats.

Selectieavonden
De aangemelde korfballers worden uitgenodigd voor een aantal selectieavonden van het RTC. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt.

Heb je vragen over het RTC-programma, neem contact op met Service & Ondersteuning.

 

Datum: 1 november 2019 uur

RTC Talentontwikkeling