Weidevogels zoekt trainer/coach (m/v) seniorenselectie

Korfbalvereniging Weidevogels uit Bleiswijk zoekt voor de seniorenselectie voor het seizoen 2019-2020 een trainer/coach.

Voor het derde seizoen op rij heeft onze vereniging vier seniorenteams in de wedstrijdsport. Ook dit seizoen zijn twee teams hiervan weer kansrijk voor promotie, of - na hun promotie van vorig seizoen - stellen zij alles in het werk om zich op dit niveau te handhaven. Het eerste team is de laatste paar seizoenen actief in de tweede klasse. De club heeft de ambitie uitgesproken om in deze klasse in de komende jaren eerst in de subtop mee te draaien en op termijn de stap naar de eerste klasse te maken.

Bij Weidevogels zijn we voorstander van modern, positief korfbal. Gericht op snel aanvallend spel met veel schotpogingen en verdedigend gezien op alle vlakken veel pressie geven. Dit wordt door de Korfbal Technische Commissie vastgelegd in een nieuw beleidsplan, gekoppeld aan oefenstof zodat alle trainers en ploegen op dezelfde lijn komen. Hieronder valt ook een stuk medisch beleid, gericht op het voorkomen van blessures.

Weidevogels is op zoek naar een trainer die, naast het tactische deel, veel tijd steekt in de individuele (technische) ontwikkeling van de spelers en speelsters.
Jij kan dit met enthousiasme, geduld en duidelijkheid overbrengen op een ambitieuze spelersgroep, voor het grootste deel bestaande uit talentvolle, jonge spelers. Enige ervaring als trainer/coach op dit niveau is gewenst, maar ook ambitieuze (oud-)spelers die zelf hoger spelen/speelden of aan het begin van hun trainerscarrière staan, zijn welkom.

Twee keer per week geef je training aan het eerste, één keer gezamenlijk met het tweede. Op zaterdag verzorg je de coaching van de wedstrijden van het eerste. In onze huidige sporthal kun je op één van de trainingsavonden tijdens het zaalseizoen ook gebruik maken van de aanwezige ruimte voor krachttraining en workouts.

Hiernaast heb je op regelmatige basis overleg met de trainers van de andere wedstrijdsportteams. Graag horen wij je mening over korfbaltechnische zaken en ook het geven van clinics aan de jeugd behoort tot de mogelijkheden.

Wij bieden jou een gemotiveerde en talentvolle seniorenselectie, een passende financiële vergoeding en de uitdaging om het spelniveau van onze vereniging verder omhoog te brengen.

Geïnteresseerd in het seniorentrainerschap bij Weidevogels? Wij zijn benieuwd naar je motivatie, trainerservaring en eigen ambitie. Neem contact op met onze vereniging via: ktc@weidevogels.nl.

Datum: 8 februari 2019 uur

District Noord-West Technisch beleid