Week van het Sportplezier

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart vindt de Week van het Sportplezier plaats. In iedere sport staat dan het sportplezier centraal. Dit is een mooi moment om als vereniging of als team activiteiten te organiseren die bijdragen aan het plezier in en om het veld. Dat verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan de betrokkenheid van leden en ouders.

Sportplezier is ontzettend belangrijk en daarom daagt het KNKV alle verenigingen en teams uit om hier in deze week extra aandacht aan te besteden door leuke activiteiten te organiseren. En als je leuke activiteiten organiseert, denk er dan aan om deze activiteiten goed zichtbaar te maken. Zo kan iedereen zien hoe leuk het is om lid te zijn van jouw vereniging.

Maak sportplezier zichtbaar
Je kunt het sportplezier op jouw vereniging zichtbaar maken door tijdens de Week van het Sportplezier de leukste, liefste, mooiste en grappigste momenten vast te leggen. Deel deze foto’s of video’s met een beschrijving van de activiteiten en plaats deze op social media. Vergeet niet de hashtag #sportplezier te gebruiken en het Korfbalverbond te taggen.

Inspiratie
Er zijn veel activiteiten te bedenken waarmee je sportplezier kunt stimuleren. Een aantal voorbeelden:

  • Organiseer een vrienden- en vriendinnentraining of -toernooi;
  • Organiseer een clinic van selectiespelers voor jeugdteams;
  • Organiseer een filmavond, playbackshow of discoavond voor jeugd;
  • Organiseer een ouder-kindtraining waarbij je ouders laat meedoen;
  • Organiseer een gezellig ontbijt, lunch of diner voor je wedstrijd;
  • Organiseer een feestavond voor de oudste jeugd en senioren;
  • Organiseer een teamuitje zoals een escape room of bowlen.
Datum: 13 februari 2020 uur