Wat biedt de Korfbal Challenge voor jouw vereniging?

Van 27 tot en met 30 december vindt de twintigste editie van de Korfbal Challenge plaats in Topsportcentrum Rotterdam. De Korfbal Challenge staat niet alleen garant voor vier dagen topkorfbal, maar biedt ook interessante activiteiten voor teams en kaderleden van jouw vereniging. 

Naast dat je tijdens de Talenten Challenges (U13, U15, U17 en U19) de spelers van jouw vereniging die in regionale talententeams spelen kunt aanmoedigen en in de avond jouw favoriete topteam kunt zien spelen, zijn er overdag verschillende side events voor de jeugd, G-Korfballers, ouders en trainers.

TeamNL Korfbal Fandag (voor jeugd, ouders en trainers)
Zaterdag 28 december ontmoet je de helden en heldinnen van TeamNL Korfbal tijdens de TeamNL Korfbal Fandag. De internationals geven leuke clinics aan B-, C-, D- en E-jeugd. Laat je jeugdspelers meedoen! De clinic voor B- en C-jeugd zit bijna vol, voor D- en E-jeugd is nog plek. Voor de echte fans is er aan het einde van de middag de kidspersconferentie, waar kinderen de spelers van het Nederlands team het hemd van het lijf kunnen vragen en handtekeningen kunnen verzamelen. Tickets voor de clinics, inclusief het avondprogramma, koop je hier.

Trainers, coaches en ouders kunnen in gesprek met Wim Scholtmeijer, bondscoach van TeamNL Korfbal, tijdens de ‘Talk with the coach’. De bondscoach gaat in op inhoudelijke vragen van de deelnemers. Bijvoorbeeld ‘Hoe kan mijn kind/pupil zich zo goed mogelijk ontwikkelen? Waar letten de bondscoaches op bij het selecteren van spelers en speelsters?’ Deelnemen aan deze sessie is gratis, maar meld je wel aan via dit formulier.

Jeugd Challenge (voor jeugdteams)
Zondag 29 en maandag 30 december vindt de jaarlijks terugkerende Jeugd Challenge plaats. Dit is een toernooi waar A-, B-, C- en D-jeugd een dynamische vorm van 4Korfbal speelt. Fortis Korfbal doet al een aantal jaren mee. Thomas Siahaya van Fortis: “Voor de spelers is de Jeugd Challenge een heel leuk teamuitje. Een combinatie van zelf lekker ballen tijdens het toernooi, al dan niet een prijs pakken, met z’n allen een hapje eten en genieten van een avondprogramma met topkorfbal. Deze uitstapjes zijn goed voor teambuilding en het verbinden van jeugdleden onderling. De verbinding zorgt ervoor dat teams in de competitie meer bereid zijn voor elkaar klaar te staan.” De Jeugd Challenge voor B- en C-jeugd is inmiddels vol, voor één A-team en verschillende D-teams is nog plek. Bezorg je jeugdteams een leuk teamuitje! Je kunt tickets kopen via deze link.

TeamNL Korfbalclinic (voor G-korfballers)
De TeamNL Korfbalclinic voor G-korfballers staat garant voor een middag vol plezier. Internationals Marjolijn Schenk, Jessica Lokhorst, Esther Cordus, Fleur Hoek en Alwin Out geven zondag 29 december van 14.00 uur tot 16.00 uur de clinic. Je kunt de G-korfballers van jouw vereniging aanmelden via deze link.  

Kampioenenparade (voor jeugdkampioenen)
De Korfbal Challenge biedt de jeugdkampioenen van jouw vereniging een extra cadeautje. Tijdens het avondprogramma van 27 december mogen de spelers en begeleiders van het kampioensteam in clubtenue en met de verenigingsvlag een ereronde over het veld lopen. Het team wordt vervolgens gehuldigd door topspelers die actief zijn tijdens de Korfbal Challenge. De kampioenenparade is er voor jeugdveldkampioenen van het najaar van de C- en D-klassen (8-tallen) en E- en F-klassen (4-tallen). Je kunt tickets kopen via deze link.

Mascotte Challenge (voor jouw vereniging)
Laat je vereniging zien! Plaats je mascotte in de spotlight en zet samen met collega-mascottes het Topsportcentrum Rotterdam op stelten tijdens het avondprogramma op 27 december. Vermaak het publiek met je kunsten en doe in de rust van het duel TeamNL Korfbal - Diamonds (België) mee aan de Mascotte Challenge. Je kunt je je mascotte hier aanmelden.

Datum: 5 december 2019 uur

Korfbal Challenge