Vertrouwenscontactpersonen staan voor je klaar

Het KNKV hecht veel waarde aan het creëren en onderhouden van een Veilig Sportklimaat (VSK). Mede hiervoor zijn vijf jaar geleden Marian Blaset en Anne van Vegchel aangesteld als vertrouwenscontactpersonen (VCP). Ook dit seizoen zijn Marian en Anne er weer voor de leden, die vragen hebben waar ze binnen hun eigen vereniging geen raad mee weten.

“Aanhoren, luisteren, raad geven en doorverwijzen. Als mensen van korfbalverenigingen vragen hebben kunnen ze bij ons terecht,” omschrijft Marian hun functie. Anne voegt toe: “We zijn echter geen vertrouwenspersoon. Dit betekent dat wij niet op zoek gaan naar de waarheid of begeleiding bij bijvoorbeeld seksuele intimidatie. We vangen de leden op en wanneer nodig verwijzen wij ze door naar professionals.”

De VCP van het KNKV is een belangrijke functie, die onze leden veel rust kan verschaffen. Elk lid dat vragen of problemen heeft omtrent het Veilig Sportklimaat kan terecht bij Marian en/of Anne via deze contactgegevens. Wil je zo snel mogelijk antwoord, dan verzoeken Marian en Anne je om telefonisch contact te zoeken. “Het kan zijn dat we niet direct opnemen, maar geen nood: laat een naam en telefoonnummer - waarop je makkelijk bereikbaar bent - achter, dan bellen we zo snel mogelijk terug”, aldus Anne, die in het dagelijks leven sportarts en arts van TeamNL Korfbal is. Marian is brigadier bij de politie op de afdeling Zeden.

Meer informatie over onze VCP’s? Kijk hier.
 

Datum: 12 september 2018 uur

Service en ondersteuning