Vernieuwde sportopleidingen.nl voor de hele sportbranche

Vandaag lanceert Sportopleidingen.nl, een project van sportbonden in samenwerking met NOC*NSF, zijn nieuwe website. Op sportopleidingen.nl staan opleidingen van een zevental sportbonden (Badminton Nederland, KNBB, Nederlandse Handbalbond, Handboogsport Nederland, KNKV, KNLTB, KNGU, KNRB) en NOC*NSF Academie voor Sportkader. Je vindt 11 sportopleidingen van het KNKV terug op deze site.

Op de website kunnen trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers binnen de sport gemakkelijker een sportgenerieke opleiding, cursus of scholing vinden die aansluit bij hun interesses en behoeften. 

Sportgenerieke opleidingen interessant voor iedereen werkzaam in de sport
Kenmerkend voor de meeste opleidingen op het platform is dat ze sportgeneriek zijn; opleidingen over onderwerpen die, ongeacht de sport, een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging. Opleidingen gaan bijvoorbeeld over een vereniging besturen met visie of het coachen van specifieke doelgroepen. De sportgenerieke scholingen zijn daarom geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de sportwereld; van bestuurder tot scheidsrechter en van vrijwilliger tot coach.

Meer sportplezier en tevredenheid
Met Sportopleidingen.nl willen de sportbonden en NOC*NSF bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van het kader, de opleiders en de medewerkers in de sport. Om zo een leven lang leren in de sport te stimuleren, met als uiteindelijke doel het plezier en de tevredenheid van de Nederlandse sporter te verhogen.

Datum: 10 januari 2019 uur

Arbtirale opleidingen Trainer/coach opleidingen Trainersbegeleiding