Verenigingscommunicatie centraal beschikbaar

Met ingang van dit seizoen communiceert het KNKV gerichter met de verenigingen. Onder anderen door mailings te sturen naar de contactpersonen zoals die per functie vermeld zijn in Sportlink Club, met cc naar de secretaris. Ook zet het KNKV de websites en sociale media gerichter in. Waar Korfbal.nl vooral de sport en beleving laat zien, is KNKV.nl bedoeld voor het kader van de verenigingen. Met de vernieuwde communicatiewijze speelt het KNKV verder in op de behoefte van de verenigingen om de communicatie richting hen te verbeteren.

Eén van de punten die ook uit de behoefte vanuit de verenigingen komt is het centraal vindbaar maken van de verzonden mailings. Er is gezocht naar een werkwijze die aan deze behoefte voldoet en zorgt voor gestroomlijnde informatievoorziening richting de verenigingen. Je vindt nu alle verzonden mailings in één overzicht op de website. Zo hoeft een vereniging - en alle betrokken leden - geen mailing te missen. Naast de verenigingen betrekt het KNKV de vrijwilligers in de districten bij deze mailings, wanneer dat relevant is voor hun rol of functie is, zodat zij altijd op de hoogte zijn.

Dit seizoen geldt als een pilot voor deze werkwijze, waarin het KNKV kijkt of de werkwijze praktisch haalbaar is. Ook volgt dit seizoen een communicatie-onderzoek onder de verenigingen, waarin deze werkwijze getoetst wordt.

Je vindt het overzicht met de verstuurde mailing onder ‘Verenigingsservice’ op deze site. 

Staan de contactpersonen en -gegevens van jouw vereniging al goed in Sportlink Club? Het toevoegen, wijzigen of afmelden van verenigingsfuncties kun je doen via Sportlink Services.

Vragen kun je stellen via communicatie@knkv.nl

Datum: 13 september 2018 uur

Communicatie en PR Service en ondersteuning