Vereniging Centraal: KCR

Vrijdag 19 oktober is het feest in Ridderkerk. Dan worden namelijk sporthal ‘De Wissel’ en het sportcomplex van KCR officieel geopend. Een dag later, tijdens de open dag, kunnen alle belangstellenden een kijkje komen nemen bij de fonkelnieuwe accommodaties.

Meer dan dertig jaar geleden werd Jos de Vos (op foto rechts) voorzitter van Bolnes. Die vereniging fuseerde in 2011 met Sagitta en ook bij ‘Korfbal Combinatie Ridderkerk’ staat De Vos nog altijd vol overtuiging aan het roer. Momenteel telt KCR zo’n vijfhonderd leden, het eerste team komt uit in de eerste klasse (veld) en Overgangsklasse (zaal). “De fusie is goed verlopen, omdat we vanaf de allereerste seconden hebben gekeken naar de overeenkomsten tussen beide verenigingen”, zo vertelt De Vos. “Daarbij hanteren we de kernwaarden respect, prestatiegericht, maar ook ontspanning, kracht en uitstraling en trots.”

Maatschappelijke invloed
De droom van KCR is om met korfbal een brede maatschappelijke invloed op Ridderkerk te hebben. Om dat de bewerkstelligen was een nieuwe accommodatie noodzakelijk en daar is direct gezamenlijk werk van gemaakt. Inmiddels is het zover en is KCR naar de overkant van de weg verhuisd. De sporthal en veldaccommodatie zijn van de gemeente, het bijbehorende clubhuis van de vereniging. “We hebben ‘het buurthuis van de toekomst’ als uitgangspunt genomen. Voor de kinderen in de wijk zijn er de fitness en speeltuin, de ouderen kunnen hier jeu de boules. We hechten sowieso veel waarde aan de binding van jongeren en laten ze daarom veel activiteiten ontplooien en in werkgroepen deelnemen.”

Verhoging baromzet
De accommodatie – energieneutraal! – is begin dit seizoen in gebruik genomen en De Vos heeft al een verhoging van de baromzet geconstateerd. “Ook zijn er meer mensen dan ooit betrokken bij de vereniging. Nu de accommodatiezaken bijna afgerond zijn gaan we ons richten op nieuw technisch beleid. Zo moet je altijd je grenzen blijven verleggen.”

Datum: 8 oktober 2018 uur

Best Practice Best Practice Accommodatiezaken Vereniging Centraal