Valto 2 speelt kampioenswedstrijd

Op zaterdag 1 juni speelt Valto 2 haar kampioenswedstrijd in de reserve eerste klasse. Na 12 gespeelde wedstrijden staat het team momenteel met 10 gewonnen duels aan kop. Door zaterdag 1 juni aanstaande te winnen van Rust Roest 2 (Eindhoven) kan het kampioenschap binnengehaald worden.

Onder leiding van coach Leon Klop, die aan zijn eerste jaar bij Valto bezig is, weet Valto 2 dit seizoen goede prestaties neer te zetten. Regelmatig weten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken, met een positief resultaat tot gevolg. Gedurende het seizoen heeft het team eenmaal de punten aan directe concurrent Swift (Middelburg) moeten laten, en eenmaal de punten moeten delen met HKC (Hardinxveld-Giessendam). Desondanks staat het team momenteel met 3 punten verschil bovenaan in de reserve eerste klasse.

De uitwedstrijd bij Rust Roest 2 werd in een moeizame wedstrijd met 13-15 gewonnen door Valto. Rust Roest bezet momenteel de 6e plek. Voor Valto is het dus zaak om ook deze wedstrijd te winnen. De spelers zullen hun best moeten doen om snel tot scoren te komen, zodat de wedstrijd al vroeg beslist wordt.

"Voor de vereniging is dit één van twee belangrijke wedstrijden. Als Valto 1 in de Overgangsklasse blijft na dit seizoen, kan Valto 2 zich hierbij aansluiten na een kampioenschap en dat biedt veel voordelen. Beide teams kunnen daar zaterdag een grote stap in zetten, met het tweede team als kampioen in de hoofdrol.”, aldus Jan Jaap Elenbaas, voorzitter.

De wedstrijd Valto 2 – Rust Roest 2 vindt op zaterdag 1 juni om 14:30 plaats op Sportpark De Zweth. Aansluitend speelt ook Valto 1 een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 1. Valto 1 speelt op dit moment om behoud in de overgangsklasse. Valto hoopt voor beide wedstrijden veel publiek te mogen verwelkomen.

Foto: Mieke van Leeuwen

Datum: 27 mei 2019 uur

District Noord-West Korfbal