Vacature hoofdtrainer/-coach A.K.V. Exakwa

A.K.V. Exakwa is op zoek naar een hoofdtrainer/-coach voor  de senioren selectie.

De korfbalvereniging Exakwa uit Lelystad bestaat  vijftig jaar en telt ongeveer driehonderdvijftig leden. Met de groei van het aantal leden is ook het speelniveau van de vereniging gestegen. Binnen de vereniging willen we graag zowel de mensen die op zoek zijn naar plezier, als de wedstrijdsporters goed kunnen bedienen. De TC is bezig om hiervoor een breed gedragen onderbouwde visie en beleid op te ontwikkelen. Zo wordt er binnen verschillende organen gesproken over wat wij kinderen werkelijk willen leren. Sinds het afgelopen seizoen is een groep van ongeveer tien ervaren leden bereid gevonden om als ‘mentor’ te fungeren voor onze (jeugd)trainers voor feedback en intervisie. We hebben een zeer betrokken en deskundige scheidsrechters commissie die samen met het team van wedstrijdsecretariaat nauw samenwerkt met de technische commissie en het bestuur.

Kortom een leuke, gezellige, groeiende vereniging met deskundige vrijwilligers die voor plezier en gezelligheid gaat en waarbij men het uiterste willen halen uit de selectieteams.

“Wij geloven erin dat dit samen kan gaan!”

Wij zijn op zoek naar een hoofdtrainer/-coach voor onze senioren selectie die:

  • Communicatief sterk en sociaalvaardig is.
  • Motiveert en inspireert.
  • Boven de groep staat maar ook zorgt voor verbinding binnen de selectie.
  • Zowel de groep als de individuele speler kan laten ontwikkelen.
  • Vanuit een duidelijke visie weet uit te dagen met een doordacht en gevarieerd trainingsaanbod.
  • Positief coacht maar durft in te grijpen als de wedstrijd daar om vraagt.
  • twee avonden per week voor de trainingen van de hele selectie en op zaterdag voor de coaching van de wedstrijden van Exakwa 1 beschikbaar is.

Als hoofdtrainer ben je verantwoordelijk voor de samenstelling van de hele selectie en bepaal je de speelwijze. In nauwe samenwerking met de coach van het tweede team (vacature) stem je af hoe de coaching van Exakwa 2 wordt vormgegeven. Exakwa 1 en 2 zullen het veldseizoen starten in de 2e klasse. In overleg met de nieuwe hoofdtrainer zal de rest van de trainers-/begeleidingsstaf worden samengesteld.

Wat betreft de sportieve ambitie zoeken we een hoofdtrainer die oog heeft voor de langere termijn die bereid is te bouwen aan een gezonde duurzame basis. Daarbij is het van belang ook verbinding te hebben met de lagere seniorenteams en de junioren. Uiteindelijk wil Exakwa met de selectie een niveau hoger spelen, om die stap te zetten is een bredere basis nodig.

Interesse? Neem dan contact op met Martin van Hinte (Technische Commissie) tel: 06-31903623

Reageren kan tot 01 mei aaanstaande.

 

Datum: 7 april 2020 uur

District Noord District Noord-West District Oost