Update: Protocols verantwoord sporten

Vanaf 1 juni 2020 12.00 uur hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit gold al voor de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand.

In navolging op het op 28 mei door NOC*NSF geüpdatete algemene sportprotocol presenteert het KNKV het geüpdatete korfbalspecifieke protocol 'Protocol verantwoord sporten'. Dit protocol gaat in per 1 juni om 12.00 uur. In dit protocol staat ook beschreven dat verenigingskantines en -terrassen tot 1 juli gesloten moeten blijven. Zelfstandige restaurants op sportaccommodaties mogen per 1 juni hun deuren en terrassen openen, met het KHN-protocol als leidraad.

Het protocol van het KNKV vind je hier, dat van NOC*NSF hier.

Verwelkomen van niet-leden
Het KNKV wenst alle korfballers veel plezier tijdens de trainingen en roept verenigingen op om - uiteraard de richtlijnen volgend - ook niet-leden kennis te laten maken met onze mooie korfbalsport.

Heb je vragen over het protocol of over het verwelkomen van niet-leden? Je kunt hiervoor terecht bij je verenigingsadviseur.

Alle updates omtrent het coronavirus vind je hier. De veelgestelde vragen en antwoorden hierop vind je hier

Datum: 29 mei 2020 uur

Accommodatie Vereniging Centraal