Update financiële regelingen

Al snel na de start van de coronacrisis maakte de overheid bekend de sport te steunen met een steunpakket. Dit steunpakket bestaat onder andere uit de steunmaatregelen TOGS, NOW en TOZO. Afgelopen vrijdag werd de nieuwe steunmaatregel TASO gepubliceerd en werd bekend dat er financiële steun komt voor verenigingen met een eigen accommodatie.

Via de TASO wordt geld beschikbaar gesteld aan verenigingen die niet in aanmerking komen voor de generieke steunmaatregelen en die ten minste twintig procent omzetverlies hebben geleden als gevolg van de coronamaatregelen. Deze verenigingen ontvangen maximaal €3500,- ter compensatie van vaste kosten in de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen verenigingen via de website van DUS-I een aanvraag indienen.

Financiële steun voor verenigingen met eigen accommodatie
Een andere steunmaatregel is dat de overheid gemeenten in staat stelt de huur voor sportaccommodaties die zij verhuren aan verenigingen kwijt te schelden voor maart, april en mei. Afgelopen vrijdag werd bekend dat er ook compensatie komt voor verenigingen met een eigen accommodatie. Er is besloten om bovenop het eerdere steunpakket van 120 miljoen nog eens 25 miljoen beschikbaar te stellen specifiek voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Meer informatie hierover volgt.

Datum: 13 juli 2020 uur