Trainerstekort binnen jouw vereniging spoedig verleden tijd?

Het begeleiden van trainers is dé oplossing voor het verhogen van de kwaliteit én kwantiteit van trainers, ook voor jouw vereniging! Wil je meer weten? Kom dan naar het Nationaal Coach Congres op Papendal!

Op vrijdag 1 december organiseert NLcoach het Nationaal Coach Congres, met als thema: ‘Op zoek naar een integrale coachbenadering.’ Dit evenement biedt de perfecte gelegenheid om jou en andere mensen binnen jouw vereniging in contact te brengen met lotgenoten, maar ook met experts, die je kunnen helpen met jouw vraagstuk. Een unieke kans om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en natuurlijk een leuke dag te hebben met collega’s uit je eigen sport, maar juist ook uit andere disciplines!

Middagprogramma

Het startsein wordt gegeven door dagvoorzitter Jan Roelfs, waarna de gehele groep tijdens het plenaire deel kennis maakt met Toon Gerbrands, Algemeen Directeur van PSV en voormalig volleybalbondscoach. Er zal onder andere worden gesproken over de totstandkoming van een coachvisie, waarna de groep zal opsplitsen.

Het volgende onderdeel bestaat uit het volgen van twee workshops, elk één uur durend, variërend in onderwerp. Weten welke workshops bezocht kunnen worden? Klik HIER.

Ben jij hier specifiek om het trainersvraagstuk binnen jouw vereniging op te lossen, dan hebben we echter nog iets anders voor je, wat mogelijk heel interessant is! Tijdens deze workshops wordt er namelijk ook een heuse twee uur lange Masterclass ‘Trainersbegeleiding’ gegeven door niemand minder dan Jan-Sjouke van den Bos - voormalig korfbalbondscoach en Mastercoach van het KNKV- en Danny Meuken – mede-grondlegger van de Academie voor Sportkader NOC*NSF.

Tijdens deze unieke Masterclass komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

- Hoe zorg ik voor structuur en duidelijkheid?

- Hoe werkt positief coachen?

- Hoe zorg ik ervoor dat alle sporters plezier hebben, zelfvertrouwen ontwikkelen en ieder op zijn/haar niveau beter wordt?

- Hoe ga ik om met niveauverschillen en diverse karakters in de groep?

Volgens Jan-Sjouke van den Bos “zijn trainers de levensader van elke vereniging.” Die trainers moeten we dus koesteren. Wil jij trainers en coaches binnen jouw vereniging helpen of begeleiden? Ben jij nieuwsgierig naar hoe jouw vereniging met ‘Trainersbegeleiding’ aan de slag kan gaan en wat het de club oplevert?
Dan is deze Masterclass iets voor jou!

Alvast meer te weten komen over wat trainersbegeleiding is? Check de volgende links!

• Filmpje: Trainersbegeleiding in 2021 de normaalste zaak van de wereld!?

• Meer informatie Nationaal Coach Congres 2017

Topcoach colleges

Na de Masterclass en workshops zullen vijf toonaangevende coaches uit de Nederlandse topsport een inspiratiesessie met het thema ‘Mijn visie op coaching en het behalen van prestaties’ verzorgen. Voor meer informatie, zie de bovenstaande link. Je kunt één van de vijf sessies bijwonen.

Avondprogramma

Na de bovenstaande sessies komt de groep weer samen en wordt er een interactief diner georganiseerd. De eerste gang wordt een ‘Walking Dinner’, waarbij je diverse hapjes en drankjes kunt nuttigen en een bezoekje kunt brengen aan de bedrijvenmarkt. Daarna schuiven we aan tafel, waarbij er gesproken zal worden over vele coach- en trainersonderwerpen. Tevens zullen bij deze gang vele topcoaches aanschuiven, die graag de conversatie met jou aangaan. Een ideale gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en van elkaar te leren. Tussendoor zal er een plenaire bijdrage worden verzorgd door René Wolff, die als coach Olympisch goud won bij het baanwielrennen. Ook hij zal zijn coachvisie met je delen en ingaan op de rol van de coach bij het behalen van prestaties.

Voor een schematische weergave van het programma klik je HIER

Locatie:

Het congres vindt plaats op het terrein van Hotel en Congrescentrum Papendal.

Aanvang: 14:00 uur.

Einde: rond 21:00 uur.

Kortom, een bomvol, leuk en vooral super leerzaam programma, dat van enorme waarde kan zijn voor elke vereniging, in elke tak van sport! Ben jij er 1 december ook bij? Schrijf je in via deze link.

 

Foto: Nationaal Coach Congres

Datum: 1 november 2017 uur

Trainer/coach opleidingen