Trainersbegeleiding haalt het beste uit trainers en coaches!

Vorige week hebben we al laten zien waarom trainersbegeleiding ook bij jouw vereniging nodig is. Laten we hier nog even kort op terugkomen. Wist jij dat 39% van de trainers en coaches zichzelf niet goed genoeg vindt om training te geven? Heb je er ooit bij stilgestaan dat de kwaliteit van de trainers en coaches wordt genoemd als één van de belangrijkste redenen om te stoppen? Onderschat het belang van het aanstellen van een trainersbegeleider niet! Goede trainers verzorgen leuke trainingen. Trainers ontwikkelen zich en hebben zelf plezier. Dit vertaalt zich door naar de sporters.  Zij zullen met meer zelfvertrouwen en plezier naar de training komen.

We hebben goed nieuws: met trainersbegeleiding kunnen wij er samen voor zorgen dat er ook bij jouw vereniging binnen een jaar tientallen trainers en coaches lopen, die goede, leuke trainingen verzorgen en tijdens de wedstrijd weten hoe ze de sporters moeten benaderen. We willen je graag laten zien hoe jouw vereniging met trainersbegeleiding binnen een jaar tientallen trainers en coaches naar een hoger niveau kan tillen, ook die ouders bij de D5 en de brugklasser bij de F3!

Hoe ziet trainersbegeleiding er bij jouw vereniging uit? Een vereniging is natuurlijk vrij om functies naar eigen wens in te vullen, maar de bedoeling is dat trainersbegeleiders zich binnen de vereniging focussen op het verbeteren van de kwaliteit van trainen geven. De focus in de begeleiding ligt voornamelijk op het pedagogisch-didactische vlak. Hoe sta je als trainer voor de groep? Hoe zorg je er voor dat 10 sporters actief blijven en plezier houden? De trainersbegeleiders ondersteunen de trainers en coaches zo lang en vaak als de vereniging dat met hen afspreekt. Het doel van de trainersbegeleider is om het plezier van de sporters en de trainer te vergroten, om zo het verloop binnen de vereniging terug te brengen. Zo wordt jouw vereniging geholpen bij het trainerstekort en heeft het een positieve werking op de kwaliteit van de trainers en coaches.

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij en wil jij ook zo snel mogelijk aan de slag met dit veelbelovende project, of wil je meer weten over trainersbegeleiding? Neem dan contact op met de KNKV door te mailen naar roy.van.boven@knkv.nl. Voor je het weet lopen dankzij trainersbegeleiding ook bij jouw vereniging vakkundige trainers rond, die het spelplezier en het niveau van alle sporters binnen de vereniging met elke training kunnen verbeteren!

Maak werk van trainersbegeleiding, want trainersbegeleiding haalt het beste uit trainers en coaches!

 

Datum: 20 oktober 2017 uur

Trainer/coach opleidingen