Tour de Camping: ‘Negen keer een korfbalfeest’

Donderdag is op RCN Toppershoedje (foto) de 2019-editie van Tour de Camping afgesloten. In negen dagen tijd hebben op RCN Vakantieparken in Nederland zo’n zeshonderd kinderen – en ouders – deelgenomen aan de korfbalclinics.

Nadat het team van Dolf Nijbroek vorige week op RCN Vakantieparken in Drenthe, Friesland, Flevoland en Gelderland zo’n driehonderd vakantiegangers aan korfballen kreeg, was het deze week de beurt aan Barry Schep en zijn team van KNKV-vrijwilligers om Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant aan te doen. Ook in deze tweede week kwamen zo’n driehonderd enthousiastelingen op de clinics af.

“Dit is echt een heel leuk en goed initiatief. Kijk die kinderen nou plezier hebben. Echt een enorme toevoeging voor deze camping. Het begeleidingsteam is ook heel enthousiast en goed”, aldus de moeder van Linde (9) op RCN De Schotsman in Kamperland.

Complimenten
Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie (KNKV): “Tour de Camping zag er weer fantastisch uit. Dit is een mooie samenwerking met RCN Vakantieparken, waar we allebei profijt van hebben. Onze complimenten aan Dolf Nijbroek en Barry Schep, maar ook vooral aan de fantastische vrijwilligers.”

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: "Samen sportief, actief en buiten zijn. Daar gaat het bij RCN en ook bij het KNKV om. We hebben op al onze 9 RCN-parken in Nederland een korfbalfeest mogen meemaken. Ook de vrijwilligerscampagne, waarin vrijwilligers van korfbalverenigingen werden beloond met een verblijf op een RCN-park naar keuze, was een groot succes.”

Datum: 9 augustus 2019 uur

Korfbal