Toekenningen tweede tranche Innovatiefonds

Met het KNKV Innovatiefonds stelt het bondsbestuur een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor verenigingen met innovatieve initiatieven, die passen bij (één van) de twee hoofdambities van het KNKV: korfbal naar olympisch niveau én zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Begin december vond de tweede tranche plaats, nadat in het voorjaar al vijf verenigingen hun innovatieve idee mochten uitvoeren. Nu hebben opnieuw zeven verenigingen hun idee mogen pitchen en is bekend geworden dat vijf van hen een bedrag toegekend hebben gekregen: PKC/SWKGroep, Synergo, Oranje-Wit, Antilopen en Korfbalkids.

Met de toekenning aan deze vijf verenigingen heeft het bondsbestuur het advies overgenomen van de beoordelingscommissie, bestaande uit vijf experts uit de korfbalwereld en van NOC*NSF. De commissie kwam tot het advies op basis van de volgende punten:

-Het opgewekte enthousiasme bij het lezen van de plannen;
-De aansluiting van het plan bij de ambities en cultuur van de eigen vereniging;
-De mate waarin het plan voldoet aan de strategische doelstellingen van het KNKV (zichtbaarheid, flexibel, innovatie, kwaliteit, samenwerken);
-De schaalbaarheid (in hoeverre is het plan ook relevant/beschikbaar voor andere verenigingen) van het plan
-Het aangevraagde bedrag en de mogelijkheid tot cofinanciering.

De vijf plannen in een notendop.
* PKC/SWKGroep creëert een #Bingoals-app met daarin voor elk team een bingokaart met doelen voor dat seizoen, bedoeld om de team- en clubbuilding te versterken.
* Synergo helpt mee in de uitvoering van het efficiënt benaderen en vinden van invallers voor competitiewedstrijden. Binnen het KNKV is dit in ontwikkeling en Synergo zal de proeftuin zijn om dit op verenigingsniveau te laten landen.
* Oranje-Wit bindt ouderen aan de vereniging door ze te activeren vanuit de sociale wijkteams. Het mes snijdt aan twee kanten: enerzijds helpt het in het vrijwilligerstekort van de vereniging, anderzijds haalt het ouderen weg uit hun isolement.
* Antilopen zorgt ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen de club welkom zijn. Het draagt bij aan het maatschappelijke beleid van de vereniging en zorgt daarmee voor verbinding met de samenleving.
* Korfbalkids ontwikkelt een applicatie om kinderen in beweging te krijgen door ze vaardigheden/skills aan te leren. De kinderen tonen dit aan door filmpjes op te sturen waarin ze laten zien een trucje onder de knie te hebben.

Bekijk de toekenningen van de eerste tranche hier.

 

Datum: 17 december 2018 uur