Start opleiding KT4

De KT4-opleiding is weer gestart. Elf enthousiaste cursisten spraken gisteravond met Wim Scholtmeijer en Jan Sjouke van der Bos over hun visie op korfbal. De cursisten volgen twintig bijeenkomsten. Twee van deze bijeenkomsten, Gender Equality en Prestatiegedrag, zijn dit jaar ook toegankelijk voor alle eerder geslaagde KT4-cursisten. Vrouwelijke trainers/coaches die het KT3-diploma in bezit hebben, zijn ook welkom. Zij hebben hier reeds een persoonlijke uitnodiging voor ontvangen.

Hoe zijn de rollen tussen mannen en vrouwen verdeeld binnen jouw vereniging? En hoe zorg je ervoor dat jouw sporters zich ook buiten het veld bezig houden met hun prestaties? Alle (eerder) geslaagde KT4-cursisten én (eerder) geslaagde vrouwelijke KT3-cursisten zijn welkom om aan te sluiten bij één of beide cursusbijeenkomst(en).

Gender equality – zaterdag 28 september
Marijke Fleuren, voorzitter van de Europese Hockey Federatie, maakt zich al jaren hard voor meer vrouwen in topposities in de sportwereld. Hoewel korfbal in het veld 50/50 man/vrouw verdeeld is, blijkt dat dit niet vaak wordt teruggezien in het management van de sport. ‘’Ik denk dat, wanneer de verhoudingen wat meer gelijk zouden zijn, dat echt de sfeer en de kwaliteit van de beslissingen ten goede zou komen. Thomas Bach zegt steeds dat het niet logisch is om 50% van de wereldpopulatie niet te gebruiken. En dat sport een prachtig platform geeft om daar iets aan te doen.’’ Marijke komt een bijeenkomst verzorgen binnen de KT4-cursus om te praten over Gender Equality in de korfbalwereld. Hoe kunnen we dit zowel op topniveau, als op verenigingsniveau realiseren?*

Prestatiegedrag – zaterdag 5 oktober
Hoe kunnen sporters zich blijven ontwikkelen? Hoe worden ze bewust van hun handelen binnen en buiten het veld? Hoe ga je met druk om en hoe zorg je dat je niet afgeleid wordt? Deze vragen zullen naar voren komen in de bijeenkomst over prestatiegedrag, gegeven door bondscoach Wim Scholtmeijer. Wat in het hoofd van een sporter omgaat kan de prestatie van een sporter flink beïnvloeden. In deze bijeenkomst zullen we het hebben over hoe jij je sporters zowel fysiek, als mentaal goed kan begeleiden!

Deelnemen
Voor eerder geslaagde KT4-cursisten geldt: deelname kost € 10,- per bijeenkomst. Dit dien je ter plekke contant te voldoen. De bijeenkomsten vinden plaats op het KNKV-bondsbureau in Zeist, van 09.30 tot 11.30 uur. Heb jij het KT4-diploma in bezit en wil je aanwezig zijn bij één van deze of beide bijeenkomsten? Meld je hier aan. LET OP! De KT3-trainers dienen zich aan te melden via opleidingen@knkv.nl. Zet in de mail je naam, vereniging en aan welke bijeenkomst(en) je deel wilt nemen.

*bron: www.hockeystyle.nl

Datum: 21 september 2019 uur