'Sportclubs niet altijd even gezond'

Zo is roken langs de lijn bij driekwart van alle onderzochte veldsportverenigingen toegestaan, zeggen de leden en vrijwilligers van die clubs. Hierbij is weinig verschil tussen bijvoorbeeld tennis- en voetbalverenigingen. Bij de grote sportbonden lijken alleen atletiekverenigingen de uitzondering te zijn: slechts bij een kwart van de verenigingen is roken langs het veld geen probleem.

Ouders ergeren zich aan rokers langs het veld. "Het is toch te zot voor woorden dat we kinderen leren gezond te sporten en dat ouders of soms coaches rond het veld staan te roken", schrijft een ouder van een club uit Heerhugowaard.

"De spelers van het eerste staan voor de ogen van jonge spelers lekker te roken. En ouders staan rokend toe te kijken als de coach het team toespreekt", zegt een moeder van een voetballer uit Emmeloord. "Belachelijk, en niet van deze tijd."

Anderen vinden de regels juist betuttelend. "Ik rook zelf niet, maar vind het wel belachelijk dat deze mensen bijna nergens meer mogen roken behalve thuis. We slaan helemaal door", schrijft een voetballer uit Venlo.

 

Vette hap 
Ook worden in de meeste sportkantines geen gezonde producten verkocht. Bij minder dan een op de vijf kantines is volgens de deelnemers van het onderzoek bijvoorbeeld fruit te koop. Bij voetbal is dit zelfs nog minder. Hockey- en atletiekclubs hebben juist iets vaker fruit in de kantine liggen.

Lees het gehele artikel op nos.nl 

 

 

 

 

 

Foto: kantine van voetbalvereniging VV Dubbeldam 

Bron: NOS.nl

Datum: 26 september 2017 uur

Bestuurders Korfbal