Samenwerking gesloten tussen KNKV en TeamTV

Tineke Bosch, Hoofd Opleidingen zegt over de samenwerking: 
"Een belangrijk onderdeel van de Korfbaltrainer 3 is het bepalen van relevante thema’s. De thema’s dienen als leidraad voor het ontwikkelen van oefenstof en coaching in de wedstrijd. Het is daarom van belang dat de gekozen thema’s relevant zijn voor de ploeg. Door middel van TeamTV zullen de trainers aantonen dat de door hun gekozen thema’s bijdragen aan de ontwikkeling van hun ploeg. Alle cursisten en docenten krijgen tijdens de opleiding toegang tot de omgeving van TeamTV.

Bij de KT4 wordt verder ingegaan op het analyseren van wedstrijden. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een analyse kunnen maken van hun tegenstander en van hun eigen ploeg. Door middel van TeamTV laten de cursisten zien wat de belangrijke elementen zijn die ze vast willen leggen en dat ze deze elementen herkennen binnen de wedstrijd.

Het gebruik van TeamTV binnen de opleiding vraagt scholing voor docenten, dit zal worden gedaan door TeamTV. Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking."

Een reactie van Koen Vossen van TeamTV
"Voor TeamTV is deze samenwerking een erg mooie stap. Video-analyse is niet meer weg te denken voor teams die hun prestaties wil verbeteren en zal ook een steeds grotere rol gaan spelen binnen jeugdopleidingen van clubs. Als partner van het KNKV dragen we bij aan de opleidingen van trainers en kunnen we hen tijdens hun ontwikkeling al de juiste richting in helpen."

Datum: 13 april 2017 uur

Trainer/coach opleidingen