Protocol trainingen: VIDEO en FAQ's

Update: per 1 juni 2020 is dit protocol van kracht. Daarom zijn sommige linkjes in onderstaand nieuwsbericht verouderd.
--------------------------------

Vanaf vandaag (29 april) mag de korfbaljeugd tot en met 18 jaar weer samen - onder begeleiding en strikte voorwaarden - trainen in de buitenlucht, mits de gemeente hiermee akkoord is. Het KNKV deelde eerder al een algemeen sportprotocol, een korfbalspecifiek protocol en enkele posters om de trainingen in goede banen te leiden.

In bovenstaande video laat Pleun van Doornik (KNKV) op het terrein van Synergo in Utrecht zien welke maatregelen het protocol onder meer bevat.

Meest gestelde vragen KNKV
De drie meest gestelde vragen (FAQ's) van verenigingen hierover en de antwoorden hierop:

Zijn de leeftijdsgrenzen in het protocol absoluut?
Ja. Die grenzen (tot en met 12 jaar en 13 tot en met 18 jaar) zijn absoluut. Dertienjarigen mogen dus niet meetrainen met de jongste jeugd en negentienjarigen niet met de jeugd tot en met 18 jaar.

Mag de bal worden overgegooid tijdens de training?
Dat mag. In de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar wordt geadviseerd om het overgooien van de bal gedurende de gehele training binnen een vast tweetal te houden. Voor en na afloop van de training dienen de ballen gedesinfecteerd te worden.

Wanneer en onder welke voorwaarden mogen topsporters weer gaan trainen?
De definitie voor topsport, afgesproken tussen NOC*NSF en VWS, is sporters met een A-status. Daarnaast geldt dat er een door zowel NOC*NSF als het RIVM getoetst protocol moet zijn en dat er op een door de veiligheidsregio vrijgegeven topsportlocatie getraind kan worden. TeamNL Korfbal zit in deze procedure en hoopt in de loop van mei weer te kunnen trainen. De korfbaltopclubs mogen dus nog niet trainen. Ook mogen de internationals nog niet trainen op de clubaccommodatie.

Meest gestelde vragen NOC*NSF
Ook het NOC*NSF heeft een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen met betrekking tot het opstarten van de trainingen voor de jeugd. Deze vind je hier.

Het algemene en korfbalspecifieke protocol én de posters vind je hier. (Let op: nieuwe posters toegevoegd!)

Het KNKV wenst iedereen veel plezier en succes bij het hervatten van de jeugdtrainingen.

Datum: 29 april 2020 uur

Accommodatie Vereniging Centraal