Plezier is de bouwsteen

In maart werd DOS-WK uitgeroepen tot ‘Sportpleziervereniging van het jaar’. De vereniging won daarmee een clinic van Talent TeamNL Korfbal voor de jeugd en voor de trainers een clinic van bondscoach Kees Vlietstra. Die prijs werd deze week in de praktijk gebracht.

DOS-WK verdiende de titel omdat het tijdens de Week van het Sportplezier extra zichtbaar maakte dat de vereniging één en al sportplezier is. Het KNKV riep voorafgaand aan deze week alle korfbalverenigingen op activiteiten te organiseren waar het sportplezier vanaf straalt. En deze vooral goed te laten zien op de verschillende communicatiekanalen. DOS-WK hoefde geen extra activiteiten te organiseren, want die stonden al gepland. Het enige wat het moest doen, was het delen. DOS-WK viel hier mee op en werd uitgekozen als winnaar.

Clinic voor de jeugd
Talent TeamNL Korfbal combineerde het trainingsprogramma, dat het nu in Almelo plande, met het bezoek aan DOS-WK en verzorgde een clinic voor alle jeugd van de vereniging. De opkomst was groot, ruim tachtig procent van de jeugdleden deed mee en ook bij deze clinic spatte het plezier er af. Kees Vlietstra, bondscoach Talent TeamNL Korfbal: “We ondersteunen dit soort initiatieven van harte. Het is mooi om het plezier bij de jeugd te zien maar ook de internationals hadden er lol in. Kortom, een geweldige sportieve middag met ontzettend veel plezier voor alle partijen”. Jan Willem Koops, bestuurslid bij DOS-WK, beaamt de uitspraak van Vlietstra: “Een fantastische middag voor iedereen, van groot tot klein, actieve en inactieve deelnemers, papa’s en mama’s aan de kant en al het kader”.

Clinic voor de trainers
Tijdens de clinic voor de jeugd werden veel korfbaloefeningen gedaan. Daar haalden de trainers van DOS-WK veel inspiratie uit. Dat paste mooi bij de sessie voor alle trainers van de vereniging die naast de jeugdclinic op het programma stond. Vlietstra nam met de (jeugd)trainers van de vereniging wat theorie door en gaf ze nieuwe oefenstof mee. Ook haalde de bondscoach het belang van trainersbegeleiding aan. Koops: “Onze trainers zijn geïnspireerd en kregen weer meer stof tot nadenken. Wij zijn al druk bezig met trainersbegeleiding, vorig jaar waren we één van de pilotverenigingen hiervoor. Dat de waarde daarvan nu door de bondscoach aangehaald wordt, is wel fijn”.

Sportplezier bij DOS-WK
Het bestuurslid vindt sportplezier de bouwsteen waar het mee begint. Bij DOS-WK zijn er veel randactiviteiten en worden geen uitzonderingen gemaakt. Voor elke doelgroep vinden activiteiten plaats en alle teams hebben twee leuke gemotiveerde trainers en trainen twee keer per week. “Er is veel energie binnen de vereniging waar we alles met elkaar en samen doen. Een sportpleziervereniging is een vereniging met enthousiaste trainers, betrokken ouders, energieke commissieleden en vrijwilligers, dan komt het plezier vanzelf. Deze middag was daar weer een topvoorbeeld van”, aldus Koops.

Fotograaf: Marco Spelten, korfbalfoto.nl

Datum: 1 oktober 2019 uur