Ondersteuning bij schoolkorfbal

Het korfbalseizoen gaat weer beginnen. Voor veel verenigingen is dit ook het moment om de ledenwervingsactiviteiten weer op te pakken. Laat scholen kennis maken met korfbal, kinderen het plezier van korfbal ervaren en werf nieuwe leden! Schoolkorfbal kan veel voor jouw vereniging betekenen.

Met kennismakingslessen schoolkorfbal op scholen óf op jouw vereniging maak je kinderen enthousiast voor de sport en kun je ze op een leuke en sportieve manier voorbereiden op het hoogtepunt: het schoolkorfbaltoernooi. Eén van jullie eigen trainers kan die lessen geven, maar ook een (gym)docent kan dit doen.

Hulp bij schoolkorfbaltrainingen
In veel gemeenten zijn combinatiefunctionarissen beschikbaar die daar uit naam van jullie vereniging voor kunnen worden ingezet. Maar je kunt er ook voor kiezen om een eigen trainer door het KNKV op te laten leiden tot een SchoolTrainer of om de lessen door een van de KNKV-partners zoals Korfbalkids en Korfbalstars te laten geven. (Deze samenwerkingspartners kunnen je ook ondersteunen en begeleiden in het opzetten van een Technisch Verenigingsplan.)

Ondersteuningsmogelijkheden
Om jullie als verenigingen te helpen met schoolkorfbal is er een speciale website beschikbaar waar je allerlei hulpmiddelen vindt. Hier vind je bijvoorbeeld een toolkit, leskaarten, een diploma en nog veel meer. Ga snel naar school-korfbal.nl en zet een succesvol schoolkorfbaltraject neer dit seizoen!

Datum: 3 september 2019 uur

Schoolkorfbal