Nog één maand om de verenigingsmonitor in te vullen

Een maand geleden hebben alle secretarissen een uitnodiging ontvangen voor het invullen van de verenigingsmonitor. Inmiddels is ruim een derde van de verenigingen hieraan begonnen. Vandaag hebben alle secretarissen een reminder ontvangen. Verenigingen hebben nog tot 30 juni 2020 de tijd om de verenigingsmonitor (verder) in te vullen.

Het invullen van de verenigingsmonitor was voor Maassluis erg waardevol: “Het invullen van de verenigingsmonitor heeft ons op nieuwe ideeën gebracht. Zo zijn wij gaan nadenken over onze missie en visie, het monitoren en evalueren van ons beleid, een plan voor ledenwering en -behoud, prioriteit op specifieke doelgroepen, samenwerkingen op het gebied van accommodatie, een jeugdbestuur, een gezondere kantine en beschikbare producten en diensten van het KNKV.”

Verenigingsmonitor
De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst. Dit resulteert in een benchmarkdashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan beleid kunnen ontwikkelen. Zo krijgen bestuurders inzicht in hoe de vereniging ervoor staat. Ze zien op welke terreinen het goed gaat, waarin verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en waar kansen liggen.

Meer informatie en vragen
Op de algemene informatiepagina, de pagina met veelgestelde vragen en in dit bericht is meer informatie te vinden over de verenigingsmonitor. Wie na het doorlezen van die informatie nog vragen heeft kan contact opnemen met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen of problemen heeft met inloggen kan contact opnemen met Margriet Lemkes via margriet.lemkes@knkv.nl.

Datum: 28 mei 2020 uur

Vereniging Centraal