Nieuwe clinic: ‘Training geven: de basics’

Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. Verenigingen kunnen deze clinic aanvragen voor een groep trainers. De trainers leren tijdens de clinic onder leiding van een KNKV-docent in één avond de basis van het training geven.

Hoe geef je een leuke training? Wat zijn de belangrijkste facetten van korfbal? Welke basisoefeningen kun je in een korfbaltraining verwerken? Tijdens deze clinic krijgen deelnemers tips en handvaten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. De oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd, waarbij plezier en succesbeleving van spelers centraal staan.

Kosten en aanmelden
Het aanvragen van deze clinic kan vanaf de zomer 2020. De start van de clinics is afhankelijk van de regelgeving van het RIVM en wat de mogelijkheden zijn. De kosten bedragen €90,- per clinic, ongeacht de afstand en het aantal deelnemers. De clinic wordt gegeven door één van de docenten van het KNKV. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Meer informatie vind je hier.

Tips voor een succesvolle training
Ben je nu al benieuwd naar handige tips voor een succesvolle training? In dit document vind je algemene tips en specifieke tips voor een warming-up, scoren en gooien en vangen. Ook bevat het document per categorie een aantal voorbeeldoefeningen.

Datum: 11 mei 2020 uur

Opleidingen