KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en het ontwikkelen van sporttechnisch beleid. De opleiding start in september 2020 en je kunt je hier vanaf nu voor aanmelden.

De KT4-opleiding leidt trainers op tot hoofdcoach. Een hoofdcoach die de verantwoordelijkheid draagt voor het sporttechnische beleid van de vereniging, de aansturing van het overige sporttechnische kader van de vereniging, het managen van een begeleidingsteam en de scouting.

Opleiding in de praktijk
Een groot deel van de opleiding vindt plaats op de werkvloer waar je begeleid wordt door een praktijkbegeleider en stagedocent. Naast deze persoonlijke leerroute is er ook een programma van twintig bijeenkomsten waarin je kennis deelt, je laat inspireren door experts en jezelf verder kunt specialiseren. Het programma bestaat onder andere uit masterclasses, een intervisiebijeenkomst, collegiale coaching en praktijksessies. Interactie, intervisie en jouw rol als coach staat centraal.

Leren van professionals
Tijdens de opleiding word je begeleid door een stagedocent en komt de bondscoach in jouw praktijkomgeving op bezoek. De leercoach van de opleiding is mastercoach Jan Sjouke van den Bos. Ook zijn er gastdocenten, de afgelopen jaren waren dit onder andere Peter Beek (Full Professor bij Faculty of Behavioural and Movement Sciences), Wim Scholtmeijer (bondscoach), Sean Mallon (Education course developer bij KNVB), Jennifer Tromp (assistent bondscoach), Afke van der Wouw (Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper) en Jan Niebeek (hoofdtrainer TOP/SolarCompleet).

Start in september
De opleiding gaat bij voldoende aanmeldingen in september 2020 van start en duurt tot en met mei 2021. De bijeenkomsten vinden plaats op het bondsbureau in Papendal (waar het KNKV dit jaar naartoe zal verhuizen). De concrete data worden nog vastgesteld maar de bijeenkomsten vinden in ieder geval plaats op vrijdagavonden en zaterdagochtenden.

Toelating
Om deel te nemen aan de KT4-opleiding is het noodzakelijk daadwerkelijk actief te zijn als coach bij een team op minimaal het niveau van de derde klasse, of een stageplaats te realiseren bij een vereniging op minimaal overgangsklasseniveau. De verplichte vooropleiding is een diploma Korfbaltrainer (oude stijl), Korfbaltrainer 3 (nieuwe stijl) of ALO in combinatie met korfbaltrainerservaring. Ook dien je een praktijkbegeleider te hebben die jou tijdens de opleiding in de praktijk begeleidt. De praktijkbegeleider dient minimaal KT4-niveau te hebben of daaraan gelijkwaardig.

Aanmelden
Voldoe jij aan de toelatingseisen en wil je deelnemen aan de KT4-opleiding? Meld je dan voor 1 juni 2020 aan door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl met daarin je naam en je Sportlinknummer, onder vermelding van ‘Aanmelding KT4’. Let op: deze aanmeldingsprocedure is afwijkend van de reguliere procedure. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, de capaciteit is beperkt dus snel inschrijven is belangrijk.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, mail deze dan naar opleidingen@knkv.nl

Datum: 10 februari 2020 uur

Trainer/coach opleidingen