Korfbaltrainsters geslaagd voor de KNKV opleiding KT2.

In het buurthuis in Mariahout ontvingen 23 deelnemers van de korfbaltrainerscursus KT2 de bijbehorende certificaten uitgereikt. In april komen daar nog eens 11 jeugdtrainsters van De Horst bij en 10 jeugdtrainsters van De Peelkorf uit Ysselsteijn.

Het uitzonderlijk grote aantal geslaagden (44) is het resultaat van voorlichtingsavonden in de regio en bij geinteresseerde clubs, die van de gelegenheid gebruik maakten de opleiding in eigen gelederen te houden. Deze interne KT2 cursussen vonden plaats in Schaijk bij DAW, in Mariahout bij Flamingo´s en voor het tweede jaar op rij bij Oranje Wit in Leunen.  Bij de laatstgenoemde cursus sloten enkele jeugdtrainsters aan van SVOC’01 (Oirlo), DES (Vierlingsbeek) , SV United (Wanssum) en SV Melderslo.

Gert Henk Harmsen, KNKV-voorzitter van de DWO, district Zuid reikte, onder grote belangstelling de certificaten uit aan de geslaagden. Hij bedankte de docenten Johnny Vervoort en Henk Deegens, de coördinatoren en de praktijkbegeleiders voor hun inzet en sprak de hoop uit dat het succes van intern opleiden meer clubs doen besluiten een KT2 trainerscursus op te starten.

Met het aanstellen van Erwin Dijkstra (Ysselsteijn) als nieuwe KNKV-docent en de aanmeldingen van twee docenten in opleiding (Edwin Griesheimer en Laura Hendriks) zijn met het oog op de toekomst belangrijke stappen gezet.

Dameskorfbalclubs die na aanleiding van dit artikel belangstelling hebben om met ingang van het seizoen 2019/2020 een interne KT2 cursus te organiseren, kunnen contact opnemen met: 

Johnny Vervoort (06-15088461/0485-513721), Henk Deegens (06-81084399 / 0478-850633) en/of DWO.

Dit geldt ook voor aanmelding voor de vernieuwde KT3 cursus die in september 2019 van start gaat.

Datum: 4 maart 2019 uur

District Zuid Trainer/coach opleidingen