Korfbalmasterz helpt alle korfballers aan hun verplichte spelregelbewijs!

Wist je dat het behalen van een spelregelbewijs voor senioren vanaf 1 spetember 2018 verplicht wordt voor senioren? En vanaf 1 september 2020 wordt ook van aspiranten verwacht dat zij hun spelregelbewijs halen. Je kunt als vereniging vandaag nog je leden de kans geven om hun bewijs te halen, zodat zij voldoende tijd hebben. Het KNKV raadt dit om meerdere redenen sterk aan, maar voordat we overgaan tot praktische zaken is het misschien leuk om te laten zien hoe vele verenigingen jou voor gingen: 

Wist je dat… 

  1. …er in de twee jaar dat Korfbalmasterz bestaat 5370 mensen voor het examen zijn geslaagd? 
  2. …meer dan de helft van de geslaagden jonger dan 21 jaar is? 
  3. …Thomas Burger van Sparta Zwolle met zijn 12 jaar de jongste geslaagde ooit is? 
  4. …Loes van de Wetering van korfbalvereniging d’Ommerdieck met haar 76 jaar de oudste deelnemer ooit is? 
  5. …er in totaal al bijna 2,4 miljoen vragen zijn afgenomen bij oefenlevels en examens? 

Waar hadden jouw voorgangers meestal moeite mee (en wat kan jij doen om dat te voorkomen)?
De volgende vragen werden vaak gesteld: 

  • Ontvangen geslaagden een certificaat? 

Antwoord: ja, via het mailadres dat in Sportlink/KNKV Wedstrijdzaken vermeld staat. 

  • Kunnen ouders het spelregelbewijs ook halen? 

Antwoord: alleen leden die lid zijn van de bond kunnen het spelregelbewijs halen. 

  • Hoe kom ik aan activatiecodes voor mijn leden? 

Antwoord: activatiecodes worden via Sportlink aangemaakt. Sinds 2016 gebeurt dit niet meer via Club Dashboard. 

  • Ik ben vijf keer gezakt voor mijn examen, wat nu? 

Antwoord: niet getreurd. We willen je graag vriendelijk verzoeken je naam en relatienummer te mailen naar korfbalmasterz@knkv.nl, dan zorgen wij dat je weer toestemming krijgt om examen te doen. 

Korfbalmasterz gebruikt een zeer toegankelijk examen. Er is veel oefenstof en het examen mag onbeperkt worden afgenomen. Er zijn verschillende manieren om jezelf, of de leden van je vereniging, zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Je kunt natuurlijk via de website (www.korfbalmasterz.nl) de oefenvragen maken. Ook kan je een begrippenlijst en de officiële spelregels downloaden. Dit doe je via deze link. 

Korfbalmasterz heeft tevens een instructiefilmpje gemaakt, dat je laat zien hoe je als vereniging gebruik kunt maken van de webtool. Dit filmpje kan tijdens centrale avonden worden gebruikt om leden te helpen en stimuleren om het spelregelbewijs te halen. 

Voor meer informatie over de verplichting van het behalen van het spelregelbewijs willen wij je vriendelijk verzoeken deze brief te lezen. 

Ben jij verenigingslid en wil je na het lezen van dit item je spelregelbewijs halen? Super! Vraag dan om een activatiecode bij je vereniging. 

Heb je naar aanleiding van dit item vragen, of kom je op de website zaken tegen die onduidelijk zijn? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen met Korfbalmasterz via het volgende e-mailadres: korfbalmasterz@knkv.nl. Zij beantwoorden graag al je vragen! 

Alvast veel succes bij het behalen van je spelregelbewijs! Hopelijk kunnen we ook jou spoedig een diploma sturen! 

 

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 11 oktober 2017 uur

Korfbal