Korfballers Koninklijk onderscheiden

Barendrecht
Milene Van der Wilt-Groeneveld van korfbalvereniging Vitesse heeft jarenlang korfbal gespeeld en verzorgde het wedstrijdsecretariaat voor de D, E en F-teams. Toen zij er in 2001 achter kwam dat er in Barendrecht een grote behoefte was aan korfbal voor mensen met een beperking (G-korfbal), startte zij zonder aarzelen met het opzetten van een G-afdeling bij korfbalvereniging Vitesse. Al 16 jaar verzorgt zij elke maandagavond de training voor Vitesse G1 en begeleidt en coacht zij het team bij wedstrijden. Zij neemt de spelers serieus en weet hen allemaal op waarde te schatten. Zij kijkt verder dan de beperkingen en ziet de kwaliteiten die de spelers hebben.

Den Bosch
Wilma Gabriëls heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar vele, jarenlange werk voor Be Quick. Al 50 jaar actief als speelster en betrokken bij vele activiteiten in uiteenlopende rollen: jeugdcoach, poetscommissie, kampcommissie, bestuur, wedstrijdsecretaresse, jeugdcommissie, zaalwacht, kantinedienst, scheidsrechter, carnaval en bovenal een erg fanatiek supporter. Bovendien is Wilma ook buiten Be Quick erg actief, onder andere voor de ziekenactie Het Open Venster.

Erp (NB)
Henk van Rooij ontving zijn oorkonde vanwege zijn inzet bij voetbalclub RKVV Erp, korfbalvereniging De Korfrakkers en zijn inzet voor het EHBO. Nog steeds fluit Henk wekelijks bij beide verenigingen vele wedstrijden. In het verleden was hij ook jeugdleider en elftalbegeleider bij de voetbalclub. Bij De Korfrakkers is hij ook jaren actief geweest als trainer/coach van de senioren 1.

Hardinxveld-Giessendam
Bep Klop-Vogel is inmiddels 64 jaar lid van HKC, waarvoor zij al meer dan vijftig jaar vrijwilligerswerkzaamheden heeft verricht. Daarvoor, en voor haar werkzaamheden voor muziekvereniging EMS is zij woensdag Koninklijk onderscheiden. Haar inzet in de kantine en gedurende ruim 50 jaar voor de traditionele HKC-bazar – een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging – is van grote waarde voor HKC. Nimmer werd vergeefs een beroep op haar gedaan als er werkzaamheden voor de club moesten worden verricht. Bep Klop is dan ook een begrip binnen de club.

Oss
Loes van Aanholt - Van den Heuvel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar vrijwilligerswerk voor korfbalvereniging DOT. Zij verzorgt als lid van de barcommissie de inkoop van de kantine, draait bardiensten en verricht schoonmaakwerkzaamheden. Verder was ze onder andere bestuurslid, secretaris, lid van diverse commissies, medeorganisator en leider van pupillen-, aspiranten- en juniorenkampen. Tevens organiseerde zij het Pinksterkampeerweekend voor senioren en was zij organisator van diverse activiteiten en rommelmarkten. Tevens heeft zij zich ingezet voor de organisatie van jeugdkampen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond.

Will van Aanholt heeft dezelfde onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Hij is voorzitter van de barcommissie en lid van de onderhoudsploeg van DOT. Verder was hij voorzitter, trainer en lid van diverse commissies, waaronder de jeugd-technische commissie, de activiteitencommissie en de bouwcommissie. Als voorzitter heeft Will zorggedragen voor de realisatie van een eigen clubhuis met kleedaccommodaties op sportpark de Rusheuvel. Ook was hij enkele jaren voorzitter van de afdeling Zuid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond.

Overlangel (NB)
Hannie Voet-Kleijnen is vanwege haar activiteiten bij korfbalvereniging T.O.G. benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is trainster, secretaris en wedstrijdsecretaris en was in het verleden tevens actief als jeugdleider en scheidsrechter. Daarnaast is zij lid van de websitecommissie, verzorgt de pr, is actief met ledenwerving en actief als verenigingsfotograaf. Als lid van de kantinecommissie zorgt ze ervoor dat de accommodatie op tijd schoon is en de voorraden zijn aangevuld. Ook draait ze bardiensten tijdens thuiswedstrijden.

Papendrecht
Rocus Eijkelenboom zette zich de afgelopen dertig jaar op verschillende manieren in voor de Papendrechtse Korfbalclub PKC/SWK Groep. Hij was betrokken bij de verbouwingen en andere werkzaamheden in en rondom de clubgebouwen. Daarnaast is Rocus betrokken bij de businessclub van PKC, die van grote waarde is voor de vereniging. Met zijn inzet zorgt hij voor een belangrijke koppeling tussen de korfbalsport en ondernemers in de regio. Naast netwerkbijeenkomsten zorgt Rocus onder meer voor de PR van de bedrijven binnen de vereniging.

Iedereen van harte gefeliciteerd met deze mooie erkenning!

Datum: 1 mei 2017 uur

Vrijwilligers