Korfbalcongres: workshop vrijwilligers werven en behouden

Het vinden van genoeg vrijwilligers is vaak een uitdaging. Wedstrijden fluiten, teams training geven en coachen, de accommodatie onderhouden, achter de bar staan.. Er moet veel gebeuren binnen een vereniging. Maar hoe kom je aan genoeg vrijwilligers? En wat kun je wel en niet van leden vragen?

Leden zijn nog steeds bereid om als vrijwilliger aan de slag te gaan, de behoefte om te verenigen is onveranderd hoog en er is een enorme hoeveelheid potentiële vrijwillige energie. Ron Stieding neemt je tijdens zijn workshop mee in het proces 'van grote en moeilijk in te vullen vrijwilligersfuncties naar passende vrijwilligerstaken waar leden op reageren.'

Workshopleider
Ron Stieding is thema-adviseur vrijwilligers en bestuur en organisatie bij Rotterdam Sportsupport. Hiernaast is hij ondernemer en houdt hij zich bezig met vernieuwing in het vrijwilligerswerk op de sportvereniging. Met Part-up is hij momenteel een ‘tinder voor vrijwilligerswerk’ aan het bouwen. Ook heeft hij de vrijwilligersscan ontwikkeld, een tool waarmee bestuurders inzicht krijgen in de motivatie van leden om vrijwilligerswerk te doen.

Korfbalcongres
Het Korfbalcongres vindt plaats op zaterdagochtend 4 april in Rotterdam Ahoy en staat in het teken van ‘Verenigen doen we samen’. Hier vind je meer informatie over het Korfbalcongres en de andere zes workshops. Hier kun je je aanmelden voor het Korfbalcongres.

Datum: 3 februari 2020 uur

Korfbalcongres