Korfbalcongres: workshop samen naar een gezondere sportomgeving

Het Preventieakkoord moet bijdragen aan een gezonder Nederland waar meer bewogen wordt in een gezondere sportomgeving. Ook op verenigingen moet roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aangepakt worden. Maar wat houden de afspraken in het Preventieakkoord in voor jouw vereniging?

Tijdens het Korfbalcongres geeft Lieke Vloet tijdens de workshop ‘Samen naar een gezondere sportomgeving’ antwoord op bovenstaande vraag. Lieke vertelt wat de doelstellingen zijn die in het Preventieakkoord staan benoemd, hoe je kunt zorgen voor een gezondere sportomgeving, wat dit jouw vereniging kan opleveren en welke ondersteuning je hierbij kunt krijgen.

Workshopleider
Lieke is Senior Beleidsadviseur bij NOC*NSF en trekker van het programma Maatschappelijke Kwaliteit van sport. Ze heeft programma’s opgezet als Samen voor Sportiviteit & Respect, Meedoen Alle Jeugd door Sport, De Sportimpuls en Naar een Veiliger Sportklimaat. Met al haar ervaring kan ze jouw vereniging op weg helpen naar een gezondere sportomgeving.

Korfbalcongres
Het Korfbalcongres vindt plaats op zaterdagochtend 4 april in Rotterdam Ahoy en staat in het teken van ‘Verenigen doen we samen’. Hier vind je meer informatie over het Korfbalcongres en de andere zes workshops. Hier kun je je aanmelden voor het Korfbalcongres.

Datum: 3 maart 2020 uur

Accommodatie Gezonde sportkantine Vereniging Centraal