Koningsspelen bieden kansen

De Koningsspelen komen steeds dichterbij en veel basisscholen zijn druk met de organisatie. Dit is een mooi moment om contact te leggen met scholen in jouw omgeving en samenwerkingen te starten of versterken. Door als vereniging te helpen bij de organisatie van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen geef je korfbal op school een boost.

Voor scholen is het leuk als korfbalverenigingen sportieve activiteiten verzorgen, korfbal is de ideale schoolsport. Voor jouw vereniging is dit een ideale mogelijkheid om op een eenvoudige manier de korfbalsport en jouw vereniging te promoten bij een grote groep kinderen. Als je een samenwerking start tijdens de Koningsspelen, kun je hier ook op andere momenten van profiteren.

Wat kun je doen?
Tijdens de Koningsspelen kun je scholen bijvoorbeeld helpen bij de organisatie van het sportieve gedeelte door een clinic te geven, jouw accommodatie beschikbaar te stellen of vrijwilligers te leveren. Dit levert zichtbaarheid en misschien zelfs nieuwe leden op, maar ook na de Koningsspelen kan het handig zijn om contact te hebben met scholen voor als je ledenwervingsactiviteiten wilt uitvoeren.

Hoe maak je contact?
Je kunt persoonlijk contact leggen met scholen en gebruik maken van de ingangen die je mogelijk al hebt via leden of ouders, langsgaan bij scholen of een ‘back to school’ project opzetten. Of maak gebruik van het online platform dat speciaal is ontworpen voor de Koningsspelen, om scholen en verenigingen via een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen (Koningsmatch).

Koningsmatch?
Via het platform kun je laten weten dat jouw vereniging mee wil helpen. Na het aanmelden zie je op jouw persoonlijke pagina welke basisscholen uit de buurt meedoen. Andersom zien basisscholen op hun persoonlijke pagina welke sportverenigingen in de buurt willen helpen. Zo vind je jouw Koningsmatch en start je een nieuwe samenwerking.

Korfbal op school
Je kunt de Koningsspelen dus goed gebruiken om een samenwerking te starten of versterken en hiermee het korfbal op school een boost te geven. Vergeet niet om ook hier een vervolg te geven net als bij het schoolkorfbaltoernooi, bijvoorbeeld met een vrienden- en vriendinnentraining of een andere leuke activiteit op de vereniging.

Foto: Bibi Veth.

Datum: 6 februari 2020 uur