Koningsmatch - Koningsspelen

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april vindt alweer de 7e editie van de Koningsspelen plaats. Doet jouw vereniging mee?

De Koningsspelen zijn bedoeld om een structurele bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. Na 6 jaar zijn de Koningsspelen uitgegroeid tot een traditie, waaraan in 2018 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier deelnamen.  

Verbinding onderwijs en sport
De afgelopen jaren ontstaan steeds meer initiatieven waarbij basisscholen door sportverenigingen worden geholpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Denk aan clinics, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers. Een mooie ontwikkeling! Om dit te faciliteren is een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een zogenaamde Koningsmatch maken, oftewel samenwerken tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Wat zijn de voordelen van een Koningsmatch voor jou als verenigingen?

  • Gelegenheid om kinderen in beweging te brengen en/of leden te werven;
  • Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen; 
  • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 

 

 

Wil jouw vereniging hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2019? 
Schrijf je dan hier in.

Hoe werkt het?
Na het aanmelden via bovenstaande link kun je vervolgens op de persoonlijke pagina eenvoudig zien welke basisscholen uit de buurt meedoen. Andersom zien basisscholen in hun persoonlijke pagina welke sportverenigingen er in de buurt kunnen helpen met het sportieve gedeelte. Met één click kun je zoeken met de basisschool.

 

 

Datum: 8 januari 2019 - 13:26 uur

Korfbal Schoolkorfbal