KNKV present bij Walk the Talk

Korfbalconsulent Leon Simons was afgelopen zondag in het Zwiterse Genève namens het KNKV aanwezig bij Walk the Talk: The Health for All Challenge 2019. Dit is een 'gezondheidswandeling' waar hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld op afkomen en die een aantal sporten telt, waaronder dus korfbal.

De loop werd voor de tweede keer op rij georganiseerd door de World Health Organization, onderdeel van de Verenigde Naties. KNKV-directeur Kees Rodenburg: "Onze aanwezigheid op zo'n podium ondersteunt onze olympische ambitie en verhoogt de zichtbaarheid van onze sport."

Voorzien van korven en ballen heeft Simons bij het Meer van Genève deelnemers aan de loop warm gemaakt voor korfbal. Simons: “Ik heb met ze gesproken en natuurlijk hebben ze geschoten. Vorig jaar was ik hier met international Jessica Lokhorst. Zo'n samenwerking met zo'n belangrijke instantie als de Wereldgezondheidsorganisatie helpt om onze sport internationaal te profileren.”

Op de foto is Simons in gesprek met minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) en Robbert Nesselaar, de man achter de Generation Games.

Meer informatie over Walk the Talk vind je hier.  

Datum: 24 mei 2019 uur

Internationale evenementen