KNKV kijkt terug op succesvolle Korfbal Challenge

De Korfbal Challenge 2018 zit erop. Ruim tweeduizend toeschouwers - en ruim drieduizend volgers van de livestream - zagen hoe TOP/SolarCompleet in de finale Fortuna/Delta Logistiek versloeg.

De Korfbal Challenge wordt sinds 2000 gehouden in Topsportcentrum Rotterdam en telde deze editie voor het eerst een zéér internationaal deelnemersveld. Dit eindejaarstoernooi staat zoals altijd in het teken van ontwikkeling. Zo werden naast het hoofdprogramma diverse Talenten Challenges gespeeld - waaruit ook Nederland U19 en Nederland U17 zijn geselecteerd –, waren er diverse breedtesport-, fan- en businessactiviteiten en werd er geëxperimenteerd met de spelregels. Zo werd de schotklok op een andere wijze ingezet en waren de korven door Anatec voorzien van een ingebouwde LED-strip, waardoor voor het publiek de schotklok nog duidelijker zichtbaar was. 

Recordrecette
“De vernieuwde opzet met zes nationale teams en twee Nederlandse topclubs was een groot succes“, aldus Kees Rodenburg, directeur van het KNKV. “Vier avonden topkorfbal leverden een recordrecette op en een tevreden publiek. Dat de twee Nederlandse clubs in de finale staan geeft aan hoe sterk onze competitie is. De Korfbal League vormt de basis voor een succesvol TeamNL Korfbal."

Bondsvoorzitter Rob Meijer voegt daaraan toe: “We hebben weer een prachtige editie van de Korfbal Challenge beleefd. Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en natuurlijk naar onze vele vrijwilligers, die dit indrukwekkende vierdaagse evenement mogelijk hebben gemaakt.”

Datum: 31 december 2018 - 11:26 uur

Korfbal Challenge