KNKV intensiveert ondersteuning verenigingen

Korfbalverenigingen zijn het belangrijkste middel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van korfbal. Bij de verenigingen gebeurt het, zij bieden de veilige omgeving waar men gelijkwaardig met elkaar kan korfballen en leden zich thuis voelen. Daarom intensiveert het KNKV de relatie-opbouw met alle (480) korfbalverenigingen. Door regulier contact te onderhouden met de verenigingen, onderzoek te doen naar de wensen- en behoefte van de verenigingen en proactief te handelen bij (mogelijke) ‘probleemsituaties’.

Voor een zo optimaal mogelijke ondersteuning is een goede relatie essentieel. De ondersteuning kan op verschillende manieren ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het brengen van inhoudelijke expertise óf de ondersteuning bij processtappen voor bepaalde onderwerpen. Met de start van het nieuwe seizoen komt een intensivering op de verenigingsondersteuning. Op korte termijn worden vier extra verenigingsadviseurs aangenomen. En in verschillende regio’s zijn al verenigingscoaches actief waarmee de verdieping op verenigingsondersteuning in gang is gezet. Dit bestaande vrijwilligersnetwerk Vereniging Centraal gaat het KNKV verder uitbreiden.

In de periode 2019-2021 worden alle korfbalverenigingen persoonlijk benaderd door één van de verenigingsadviseurs om met hen in contact te komen en te bespreken welke vorm van relatie bij de vereniging past, waar hun behoeftes liggen en welke mogelijke ondersteuning eventueel nodig is en ingezet kan of moet worden. Dat kunnen verschillende manieren zijn; een individuele relatie, contacten op regiobijeenkomsten, themabijeenkomsten, inzet van experts op bepaalde onderwerpen bij de vereniging of een procesbegeleider die meeloopt met de vereniging bij een bepaalde aanpak.

De verenigingsadviseur is het centrale aanspreekpunt voor de verenigingen maar werkt nauw samen met de vrijwilligersorganisatie van het KNKV, zoals de verenigingscoaches, en het KNKV zelf voor optimale ondersteuning.

Heb je vragen? Wil je nu al persoonlijk contact? Neem contact op met coördinator Ingrid Sijstermans via ingrid.sijstermans@knkv.nl 

Datum: 3 juni 2019 uur

Vereniging Centraal