KNKV en RCN Vakantieparken starten samenwerking

Samen met RCN Vakantieparken gaat het KNKV verenigingsvrijwilligers in het zonnetje zetten en het zomerprogramma Tour de Camping naar een hoger plan tillen. Hiervoor tekenden beide partijen vorige maand een contract tijdens de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome.

Het eerste resultaat van de samenwerking is de vrijwilligerscampagne, waarin vrijwilligers van korfbalverenigingen worden beloond met een verblijf op een RCN-park. Deze actie maakt deel uit van de ‘Goed voor elkaar’-campagne van RCN, waarin zij ernaar streeft om vakanties mogelijk te maken voor iedereen. Verder werken het KNKV en RCN Vakantieparken aan Tour de Camping, dat vorig jaar z’n eerste editie kende en deze zomer een vervolg krijgt.

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie (KNKV): "Het KNKV ziet in RCN een partner, die qua overtuiging en filosofie dichtbij de korfbalsport staat. De samenwerking met RCN stelt ons in staat de sport te promoten naar een bredere doelgroep en biedt ons een extra mogelijkheid om bij te dragen aan de in onze sport zo sterke vrijwilligerscultuur."

'Samen sportief, actief en buiten zijn'
Martin van Schaik, manager Marketing (RCN Vakantieparken): "De doelgroepen van RCN en het KNKV hebben veel gemeen en beide organisaties hebben veel overeenkomsten in hun visie. Bij ons allebei gaat het om samen sportief, actief en buiten te zijn. RCN Vakantieparken ziet het KNKV als een mooi platform om de bekendheid te vergroten onder een voor ons interessant publiek."

RCN beschikt over zeventien vakantieparken in Nederland en Frankrijk. Van Schaik legt uit dat RCN zich nadrukkelijker wil profileren als aanbieder van vakantieparken waar korfballers zich thuis voelen. "Zo zal RCN aantrekkelijke arrangementen en vakanties voor korfbalteams en -families ontwikkelen en zullen deze zomer op alle parken in Nederland korfbalpalen geplaatst worden."

Het KNKV en RCN komen binnenkort met meer informatie over de vrijwilligerscampagne en Tour de Camping.

Datum: 13 mei 2019 uur

KNKV Sponsoring Vrijwilligers