Kees Rodenburg over ‘Korfbal olympisch’

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Én: korfbal naar olympisch niveau. Dat zijn de twee hoofdambities van het KNKV. Tijdens de afgelopen Bondsraadsvergadering ging KNKV-directeur Kees Rodenburg in op die tweede doelstelling. Hij blikte terug op het IKF World Korfball Championship 2019 in augustus en nam de Bondsraad mee in de olympische droom van de korfbalsport.

Over het onlangs gespeelde WK in Zuid-Afrika stelde Rodenburg onder andere: “De prestaties van Suriname vormen een goede indicator voor het huidige niveau van internationaal korfbal.” Om de olympische korfbaldroom waar te kunnen maken zijn er volgens Rodenburg twee punten die beter moeten:  “Het aantal mensen dat naar korfbal kijkt en de ‘competitive balance.” Over TeamNL Korfbal zei hij onder andere: “Het is een misverstand dat de nationale teams (te) veel geld kosten.”

Inzetten op topkorfbal en daarmee de olympische droom leidt volgens Rodenburg tot: “Een verhoogde status, een hoger kennisniveau en een voorbeeldfunctie voor met name jongeren. Hier profiteren alle korfbalverenigingen van.”

Route naar de Olympische Spelen van 2032
Ook vertelde Rodenburg dat het KNKV via ‘Twinning is winning’ buitenlandse clubs actief gaat ondersteunen, hoe de bond indirect invloed uitoefent bij het Internationaal Olympisch Comité en hoe hij de route naar korfbal op de Olympische Spelen van 2032 ziet.

De Bondsraadsvergadering, met daarin op 1.15.21 de bijdrage van Rodenburg, kijk je hieronder terug. Zijn presentatietekst lees je terug in dit document.

Met Rodenburg van gedachten wisselen over bovenstaand document? Stuur een e-mail naar kees.rodenburg@knkv.nl.

Later vandaag volgt op KNKV.nl een kort verslag van de Bondsraadsvergadering.

Datum: 4 oktober 2019 uur