IWGA verplaatst World Games naar 2022

De aankomende World Games in Birmingham (VS) vinden plaats van 7 tot en met 17 juli 2022. Dat heeft de International World Games Association (IWGA) donderdag bekendgemaakt. Deze verplaatsing komt voort uit de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus en het daardoor uitstellen van de Olympische Spelen 2020 naar eind juli 2021. Dinsdag maakte de IWGA al bekend dat de World Games niet op de oorspronkelijke data (15 - 25 juli 2021) zouden worden gehouden.

Net als in 2017 coördineert het KNKV, in samenspraak met NOC*NSF, de Nederlandse World Games-uitzending. KNKV-directeur Kees Rodenburg: “De aanleiding is natuurlijk triest, maar ik ben blij met het besluit om de World Games naar juli 2022 te verplaatsen. Deze tijdsperiode doet namelijk recht aan het belang van het evenement. Deze verplaatsing heeft uiteraard een grote invloed op de agenda van de deelnemende internationale en nationale sportbonden en met die consequenties gaan we de komende periode aan de slag.”

Meer informatie
Het volledige bericht over de verplaatsing vind je op de website van de IWGA. De reactie van IKF-voorzitter Jan Fransoo vind je op de website van de IKF.

De Nederlandse World Games-delegatie volg je de komende maanden via Facebook, Instagram, Twitter of de website

Datum: 2 april 2020 uur

Internationale evenementen