Goede aanpak voor korfbalclinics op scholen

Om schoolkorfbal een extra impuls te geven of om te komen tot vrijwilligers die korfbalclinics geven op scholen is ‘Back to School’ een goede aanpak. Bij dit project gaan junioren en jonge senioren als oud-leerlingen terug naar hun basisschool om kinderen uit de groepen drie, vier, vijf en zes te laten zien en beleven wat korfbal als sport is.

De oud-leerlingen hebben vaak een makkelijke ingang op scholen, waardoor een clinic, presentatie of korfballes eenvoudig te organiseren is door gebruik te maken van de juiste contacten. Leuk voor de oud-leraren van de oud-leerlingen én leuk voor de schoolkinderen. Voor de vereniging geeft het makkelijk een kwalitatieve - en misschien kwantitatieve - invulling van de schoolkorfballessen.

Hulpmiddel
Om het voor de oud-leerlingen makkelijk te maken is er een complete leidraad met voorbeeldmateriaal beschikbaar als hulpmiddel. Hierin vind je stap voor stap wat je kunt doen. Natuurlijk is het wel goed om binnen de vereniging een werk- of projectgroep te hebben die een plan maakt, leden zoekt die terug willen gaan naar hun basisschool en deze leden begeleiding biedt in het hele proces.

Andere mogelijkheden
Naast de inzet van je eigen junioren en jonge senioren met ‘Back tot School’ kunnen ook combinatiefunctionarissen vanuit de gemeente of KNKV-partners zoals Korfbalkids of Korfbalstars korfballessen verzorgen op scholen.

Datum: 10 december 2019 uur

Schoolkorfbal