GigaKangoeroedag bij KV Emmeloord

Korfbalvereniging Emmeloord laat dinsdag 28 mei bijna 160 kleuters uit Emmeloord spelenderwijs kennis maken met korfbal op de zogenaamde GigaKangoeroedag. De dag is opgezet als sportdag voor kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs uit Emmeloord en wordt mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de kleuters, verdeeld over 2 dagdelen, een fantastische Kangoeroedag gaan beleven.

Korfbal en de overeenkomsten met een kangoeroe
De Kangoeroe Klup is een initiatief vanuit het Koninklijke Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en is bedoeld voor kinderen die vier, vijf of zes jaar oud zijn. De kleine korfballers komen trainen op zaterdag en doen spelletjes en oefeningen in het korfbalspel. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt.

Plezier maken onder begeleiding van 50 Zuyderzee Lyceum studenten
Alle kinderen worden mede door vijftig studenten van de sporttrajectgroep van het Zuyderzee Lyceum begeleid bij de activiteiten en spelletjes. De studenten worden aangevuld met vrijwilligers van de eigen vereniging om de gehele dag in goede banen te leiden.

Datum: 22 mei 2019 uur

District Noord Kangoeroe Klup