Gender equality: ook buiten het korfbalveld

Korfbal is uniek omdat we in het veld gender equal zijn, maar buiten het veld blijkt dit nog niet zo te zijn. Daar zien we voornamelijk mannelijke bestuurders, trainers, coaches en scheidsrechters. Hoe laten we gender equality ook buiten het veld terugkomen? En waarom is dit belangrijk?

Gender equality gaat over gelijke toegang tot middelen en kansen ongeacht het geslacht. Jan Sjouke van den Bos, mastercoach KNKV: ‘’Mannen en vrouwen samen brengen meer kwaliteit dan mannen alleen. Het is daarom goed om als vereniging ook buiten het veld gender equal te zijn en bijvoorbeeld een gender equal bestuur te hebben.’’

Bijeenkomst Gender equality
Gender equality is een onderwerp binnen de KT4-opleiding. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag sprak Marijke Fleuren, voorzitter van de Europese Hockey Federatie, over gender equality binnen de korfbalsport. De cursisten werden uitgedaagd om dit onderwerp binnen hun eigen korfbalomgeving te belichten. In de top is tachtig procent van het bestuur, de trainers, coaches en scheidsrechters mannelijk en twintig procent is vrouwelijk.

 

Datum: 3 oktober 2019 uur