Gemeente Duiven onthult openbare korfbalpalen in de wijk

De wens van Sanne, korfbalster bij Weststar, om korfbalpalen in haar wijk te hebben zodat ze lekker kan oefenen met korfballen, is uitgekomen! Sanne legde haar wens voor in het programma Dwars van het NOS Jeugdjournaal. Misschien heb je het filmpje wel gezien. De gemeente Duiven, waar Sanne woont, heeft dit initiatief opgepakt. En goed nieuws, de korfbalpalen zijn er gekomen.

Op woensdagmiddag 10 april zijn de nieuwe korfbalpalen bij het speelveldje bij de Colenbranderstraat/Van der Leckstraat in Duiven officieel in gebruik genomen. Dat werd gevierd met een sportief feestje. Eerst was daar het officiële openingsmoment waar Wethouder Johannes Goossen samen met Sanne de korven heeft onthuld én uitgeprobeerd. Daarna was het tijd voor een sportieve wedstrijd voor de kinderen onder leiding van bondscoach U19 Leon Simons en international U19 Daan Dijkstra, die zelf ook in Duiven woont.

Wethouder Johannes Goossen: “Wat een leuke sportieve middag was het! Veel positieve reacties, onder andere van buurtbewoners die vanmiddag een kijkje kwamen nemen. En hopelijk gaan de korven veel gebruikt worden door de kinderen die lekker buiten spelen.”

De gemeente Duiven vindt het belangrijk iedereen te stimuleren om (samen) te bewegen. Het KNKV werkt daar graag aan mee om ook korfbal als één van de activiteiten te laten zijn, zodat korfbal nog toegankelijker en nog  zichtbaarder wordt. Op deze manier kan korfbal op alle mogelijke tijdstippen gespeeld worden door iedereen die dat wil.
Samen met leverancier Weenk Schroeffunderingen BV werden de korfbalpalen tegen een vriendschappelijke prijs aangeboden. Een mooie samenwerking tussen Gemeente, het KNKV en Weenk Schroeffunderingen BV.

Voor op schoolpleinen, wijkveldjes, voor bij sportaccommodaties en in recreatiegebieden is speciaal de vandaalbestendige korfbalpaal ontwikkeld. Ben je geïnteresseerd in de vandaalbestendige paal voor jouw eigen vereniging of wil je dit aankaarten binnen jouw gemeente of richting het scholenveld in jouw omgeving, laat dit dan aan het KNKV weten via team Service en Ondersteuning.

                 

Foto's: Mike Bekkers en gemeente Duiven

 

Datum: 11 april 2019 uur

Accommodatie Korfbal