Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school

Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school

Schoolkorfbal

Bijna elke korfbalvereniging geeft wel korfballessen op school. Gewoon een aantal lessen of ter voorbereiding op een schoolkorfbaltoernooi of activiteit. Geef jij de schoolkorfballessen voor jouw vereniging?

Natuurlijk wil je dat de leerlingen op een leuke en uitdagende manier kennis kunnen maken met korfbal. En dat kinderen die korfbal nog niet kennen snel in de gaten hebben hoe het korfbalspel gaat. Maar welke oefen- en spelvormen moet je nu aanbieden? Om je daar bij te helpen is een lessenserie samengesteld, die ontwikkeld is samen met Stichting Leerplan Ontwikkeling. Deze leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school, inclusief extra oefenstof. Bij deze oriƫntatielessen gaat het altijd om scoren, samenspelen om te scoren en het voorkomen van scoren (verdedigen).

Maak bij je schoolkorfballessen gebruik van de pratisch leskaarten en zorg voor plezier. En laatĀ je de leerlingen ervaren hoe uitdagend, snel, dynamisch en vooral laagdrempelig korfbal is.

Vragen over schoolkorfbal? Je kunt terecht bij projectleider Leon Simons via leon.simons@knkv.nl

Foto: EKC2000

Datum: 22 mei 2019 - 15:43 uur