GEANNULEERD: This is Korfball Tour 2020

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren vindt ook dit jaar de This is Korfball Tour plaats. TeamNL Korfbal gaat langs bij verenigingen om ze te helpen een boost te geven aan bestaande activiteiten. De internationals gaan verenigingen helpen op het gebied van zichtbaarheid, technisch kader en korfbal op school. De precieze invulling van het bezoek verschilt per vereniging en hangt af van de behoefte van de vereniging.

In december en januari konden verenigingen plannen indienen voor de This is Korfball Tour. Inmiddels is bekend welke plannen zijn uitgekozen en welke verenigingen op welke dag bezoek krijgen van TeamNL Korfbal. Voor de uitgekozen verenigingen is dit een unieke kans om de vereniging op de kaart te zetten, trainers en coaches te scholen, kinderen met plezier te laten korfballen en kennis te maken met het nationale team.

Aanpak
De aanpak van de aankomende editie is anders dan de voorgaande edities. Eerder ging het om een tweedaags evenement met heel TeamNL Korfbal bij één vereniging, waarbij een wedstrijd van TeamNL Korfbal en clinics centraal stonden. Nu gaan de internationals in het voorjaar drie dagen verspreid het land in. Zo kunnen er per dag meerdere verenigingen bezocht worden.

Verenigingen
Vanuit de vele aanmeldingen voor de This is Korfball Tour 2020 zijn de plannen van onderstaande verenigingen gekozen voor een bezoek van een delegatie van TeamNL Korfbal. Hieronder zie je bij welke verenigingen TeamNL Korfbal op bezoek gaat en wanneer het bezoek plaatsvindt.
 

Vereniging

Datum

Achilles (A)

20 april

Twist

20 april

KV Heerenveen

20 april

SVO

11 mei

Synergo

11 mei

Sporting West

11 mei

HKV/Ons Eibernest

18 mei

Dubbel Zes/Futura

18 mei

Die Haghe

18 mei

Datum: 4 maart 2020 uur

TeamNL Korfbal