G-korfbalclinic bij IJsselvogels

Gisteren ging international Marjolijn Schenk op bezoek in Moordrecht om een clinic te geven aan het G-korfbalteam van korfbalvereniging IJsselvogels. De clinic was een groot succes, zowel Marjolijn als de grote groep G-korfballers hadden een fantastische avond. “Het was bijzonder om te zien hoe deze fanatieke en enthousiaste groep doelpunten vierde met elkaar”, aldus Marjolijn.

Het G-korfbalteam van IJsselvogels is één van de zeven teams die een G-korfbalclinic heeft gewonnen door deel te nemen aan de winactie die in januari is uitgezet. Om kans te maken op een clinic gaf de trainster van het G-team aan waarom het team een clinic van Marjolijn verdiende. De trainster pakte dit op een originele manier aan door voor elke speler een persoonlijke reden op te geven.

Voor elke speler een reden
De redenen per speler liepen uiteen. Zo wilde de ene speler aan Marjolijn laten zien hoe ze een doelpunt écht kan vieren, de ander wilde leren zijn ontembare enthousiasme om te zetten in scoren. Trainster Eva Haasbroek: “Met de clinic wilden we van deze fantastische individuen een nog soepeler draaiend team maken. Dit team is het meest gezellige, leuke en trouwe team van IJsselvogels.”

Enthousiasme en plezier
Zowel Marjolijn als de spelers hebben plezier gehad tijdens de clinic. Zo vertellen de spelers: “We hebben een estafette gedaan, wedstrijdjes gespeeld en heel veel gescoord. Elke keer als we scoorden gaven we high fives en hebben we hard gejuicht. Het was gaaf om Marjolijn te zien spelen en ze kan heel goed uitleggen. Echt alles aan de clinic was leuk!”  

Aansluiten bij een clinic
De overige zes clinics vinden plaats bij Dindoa, Emmeloord, Dijkvogels, Merwede, Antilopen en Tempo. Als jouw G-korfbalteam wil aansluiten bij één van deze clinics kun je een mail sturen naar dolf.nijbroek@knkv.nl met de naam van jouw vereniging, bij welke clinic je wilt aansluiten en het aantal G-korfballers waarmee je wilt komen. Dolf kijkt dan of er plek is om ook mee te doen.

Datum: 27 februari 2020 uur

G-korfbal