G-korfbalclinic bij Dindoa

Woensdag ging Marjolijn Schenk als ambassadeur van het G-korfbal op bezoek bij het G-korfbalteam van korfbalvereniging Dindoa. Ze leerde het team tijdens een clinic dat je met leuke trucjes op allerlei manieren kunt scoren. “Deze gevarieerde clinic bood een andere kijk op korfbal en inspiratie voor nieuwe oefeningen. Het team vond het super gaaf om een clinic te krijgen van een speelster van TeamNL Korfbal”, aldus de begeleider van het G-team.

Het G-korfbalteam van Dindoa is één van de zeven teams die een clinic heeft gewonnen door deel te nemen aan de winactie die in januari is uitgezet. Om kans te maken op een clinic gaf de trainer van het G-team aan waarom het team een clinic van Marjolijn verdiende. Het team won de clinic omdat het team de laatste jaren een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Bouwen aan een groter team
Tot vier jaar geleden korfbalde het team bij K.C. Ermelo, maar nadat deze vereniging werd opgeheven is het team bij Dindoa gaan korfballen. Een deel van het team haakte af omdat de spelers het lastig vonden om in een nieuwe omgeving te spelen. Met de korfballers die overbleven is Dindoa hard aan het bouwen aan een groter team. Dindoa wilde deze clinic inzetten om verder te bouwen.

Op allerlei manieren scoren
Het thema van de clinic was dat je op allerlei manieren kunt scoren. Via boven, onderen, vooruit, achteruit, met één hand, twee handen en via een stuit. Marjolijn: “De groep ging enthousiast aan de slag met de trucjes. Als ik door wilde gaan naar de volgende oefening wilde de groep vaak nog doorgaan met het trucje van ervoor, net zo lang tot dat het lukte.” De G-korfballers vonden de variatie leuk: “Er was heel veel afwisseling, het was leuk om steeds wat anders te doen.”

Aansluiten bij een clinic
De clinics bij IJsselvogels en Dindoa zijn nu geweest. De overige vijf clinics vinden de komende maanden plaats bij Emmeloord, Dijkvogels, Merwede, Antilopen en Tempo. Als jouw G-korfbalteam wil aansluiten bij één van deze clinics kun je een mail sturen naar dolf.nijbroek@knkv.nl met de naam van jouw vereniging, bij welke clinic je wilt aansluiten en het aantal G-korfballers waarmee je wilt komen. Dolf kijkt dan of er plek is om ook mee te doen.

Meer informatie over G-korfbal vind je hier.

Datum: 11 maart 2020 uur

G-korfbal