G-Korfbal ook iets voor jouw vereniging?

Korfbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met G-Korfbal kunnen mensen met een beperking genieten van lekker sporten en leuke activiteiten bij de vereniging.

G-Korfbal is ook mogelijk bij jouw vereniging. Op dit moment zijn er bij zeventig korfbalverenigingen G-korfballers actief. Naast inzet en enthousiasme vraagt het opzetten van G-Korfbal en begeleiding van sporters met een verstandelijke beperking ook bepaalde kennis en ervaring met de doelgroep. Dolf Nijbroek, projectleider G-Korfbal bij het KNKV, kan jouw vereniging adviseren bij het opzetten en begeleiden van G-sporters. KVS'17 uit Schijndel zit midden in de opstartfase en had Dolf op bezoek. Zij willen een speciaal team oprichten voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassen met een verstandelijke beperking. Daarom organiseert de vereniging drie keer een G-korfbal clinic. Afgelopen zaterdag gaf Dolf de tweede clinic aan een enthousiaste groep. De lokale omroep was hier bij aanwezig en zorgde voor foto's en aandacht in de lokale media.

Geïnteresseerd in G-Korfbal bij jouw vereniging? Lees hier meer en neem contact op met Dolf Nijbroek via dolf.nijbroek@knkv.nl

Wil je zien en beleven wat G-Korfbal is? Op 30 mei vindt bij Fluks in Noordwijk het Nederlands Kampioenschap G-Korfbal plaats. Het NK G-korfbal is samen met twintig andere sporten onderdeel van de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag. Ga langs, moedig deze toppers aan en ervaar het plezier van deze sporters.

Datum: 21 mei 2019 - 11:16 uur

G-korfbal